måndag 29 december 2008

Jag antar utmaningen!

Jag hoppar på den här utmaningen som jag har sett i bloggvärlden ett tag nu, i brist på annat (och för att jag älskar listor):

8 favoritprogram
1: Grey's Anatomy
2: Desperate Housewives
3: Cityakuten
4: Medium
5: Lost
6: Roomservice
7: Design Simon & Thomas
8: Gossip Girl
9: House
10: CSI
11: Criminal minds
12: Cold Case
13: Bones
14: Morden i Midsumer
15: Heroes
14: Shit, jag kan ju go on and on and on, jag slutar nu inna jag skäms (too late)

8 saker jag gjorde igår
1: Besiktigade bilen (blev inte godkänd, men slipper ombesiktning)
2: Klippte mig på drop-in
3: Läste 5 stycken noveller
4: Blev fotad för Sydöstran
5: Steg upp först i familjen (brukar vara sist uppe på lediga dagar).
6: Bytte ett par byxor till Per för andra gången (skulle hälsa från försäljaren att de är små i storleken)
7: Tittade på Anne på Grönkulla
8: Satt vid datorn.

8 saker jag ser fram emot
1: Att Per blir frisk (helst till i morgon)
2: Att äta en god nyårsmiddag med Lizette & Kim
3: Den traditionella julfesten på trettondagen
4: 8 januari då vi firar 4-årig bröllopsdag ♥
5: Att se min syster Tina i Sölvesborgs nyårsrevy den 24 (?) januari
6: Att inhandla gardiner till köket
7: Att fota med min utlovade digitala systemkamera som maken lovat mig till sommaren (kom ihåg då att det är en duktigt försenad julklapp och ingen 35-årspresent!)
8: Att få träffa och snusa på det nya kusintillskottet som beräknas komma i mitten av maj

8 favoritrestauranger
Är ju inte så belevad inom detta, men här kommer tre favoriter:
All time favourite: Vårt "egna" beach-schack i Goa, Indien
Karlshamn: Gourmet Thai
Fastfood: Max

8 saker på min önskelista
1: Den ovan nämnda digitala systemkameran
2: En resa av något slag, att få komma iväg om så "bara" för en weekend
3: Att elektrikern ska komma och färda upp någon gång
4: Att snickaren ska komma och göra det sista i köket
5: Nytt photoshop, då mitt gamla inte fungerar på nya datorn
6: En orange Verner Panton lampa i köksfönstret
7: Grey's Anatomy serien på DVD, och tid till att maratontitta ikapp alla avsnitt jag har missat
8: Fast ovan nämnda saker betyder ju ingenting om inte familj och vänner mår bra och har hälsan, så det står naturligtvis som nummer ett!

8 personer jag utmanar
Jag skriver som Mamman i huset: Har du inte gjort den här utmaningen och vill göra den så kan du känna dig utmanad av mig här och nu!

torsdag 25 december 2008

Det var det...

Och nu är det bara 364 dagar kvar till nästa jul! Och det vet man ju hur snabbt det går, så det finns ingen tid att sörja.

Tänk vad mätt man blir, efter att alla har ätit färdigt så kan man ändå knappt se att 13 personer av varierande storlekar har frossat av julbordet. Jag var den enda som tog om. Tina med i och för sig, men hon äter bara typ köttbullar och ägg så det räknas ju inte. Jag är fortfarande mätt i alla fall, ändå slank det ner en julvörtsmacka med ost och rödbetssallad och en halv marsipangris och en hel del av Mirindas chokladtomte också till frukost för en stund sen.

Och klockan ett börjar nästa frosseri. Då är vi bjudna till Inge och Nenne, Anettes föräldrar för att äta lutfisk och varmrökt lax med alla tillbehör. Vi var där förra året med och redan i nu november frågade jag Per om han trodde att vi skulle bli bjudna i år igen. En sådan middag kan bara en mamma i den generationen få till, och eftersom varken jag eller Per har någon mamma kvar i livet så uppskattar man ju detta till fullo. Att komma till dukat bord och bli riktigt bortskämd, rena drömmen. Och barnen kommer också ihåg förra året, fast det är efterrättsbordet som har etsat sig fast i deras minne "och så sa Inge att jag fick äta så mycket jag ville..."

Ett par bilder från igår:


Spänd förväntan byttes mot ängslan i samma stund som tomten steg in. fast det gick bra, så länge man var i storebrors famn.


Efter ett tag tinade hon upp och hon mottog varje paket med samma mantra: "Min paket! Tomten snäll!"

Och idag är det full aktivitet här hemma med att utforska allt det nya, Mirinda har t ex bjudit sjuka pappa på ett litet teaparty i soffan.

onsdag 24 december 2008

God Jul!

GOD JUL PÅ ER ALLA!
Nu bär det snart av till Mörrum, janssons är färdig och gröten till ris a´la Maltan också, så snart ska vi packa ihop oss. Per blir hemma, han ska få sina julklappar innan vi åker, sen får han stanna hemma i soffan med katten. Och Lasse Kronér.

måndag 15 december 2008

Vill också ha snö!

Åh, har varit inne på flera bloggar som har snöfall på sin hemsida. Vill också ha!!! Om man nu inte kan få det i verkligheten så... Men kolla här vilken fuskis, hon har både och hon...

Idol-finalen

Ah, såklart att jag också såg Idol-finalen i fredags och för en gång skull vann min favorit.

Mina favoriter genom tiderna:
2004: Darin (Vinnare Daniel Lindström)
2005: Sebastian (Vinnare Agnes)
2006: Marcus Fagerwall (Vinnare!)
2007: Amanda (Vinnare Marie Picasso)

Fast till skillnad från tidigare år, var finalisten inte min favorit från början, jag var mer inne på Lars, Johan eller Anna, men Kevin vann mitt hjärta den gången han sjöng på svenska (och hela svenska folkets också förmodar jag). Och för första gången tyckte jag och Per lika, annars har han irriterande nog alltid haft vinnaren som sin favorit medan min har kommit tvåa då.
Men är det någon mer än jag som tycker att vinnarlåten påminner om en gammal smörsång från 80-talet? Jag har nämligen haft den på hjärnan istället ända sen jag hörde vinnarlåten för första gången.

"Nothing's gonna change my love for you
You ought know by now how much I love you
One thing you can be sure of
I'll never ask for more than your love"
(Glenn Medeiros)

torsdag 4 december 2008

Adventskalendrar

I år har vi nog slagit rekord i antal adventskalendrar här hemma, det är fullt sjå på morgonen när alla ska öppnas. Som vanligt har barnen fått en varsin chokladkalender av farbror Peter.


Gissa vems som är vems?

Sedan har vi den fina aktivitetskalendern som hänger på kylskåpet. Jag fick den av en bokklubb som jag är medlem i, och den var liksom öppen, så skulle man själv klistra in klistermärken med de olika aktiviteterna, det fanns massor förslag att välja mellan, och även tomma som man kunde skriva in själv. De stora barnen öppnar här varannan dag. Denna veckan har de hunnit med bak, köpa mat till fåglarna, skriva önskelistor och i dag dekorerade de apelsiner med kryddnejlikor.



Sedan fick de varsin kalender av en tomte på julskyltningen, och de stora slåss om vem som öppnar först och avslöjar för den andra vad det är i luckan.

Och så har jag en egen kalender som jag köpt av Asarumsgymnasterna, och jag har faktiskt redan vunnit ett presentkort på 150:- på den!

Per har också en egen kalender, en chokladkalender som jag har ordnat till honom, fick idén från en av alla jultidningar på jobbet. Han blev glad som ett barn på julafton när han fick den.


Pers chokladkalender.

Och så har vi då en presentkalender på jobbet med. Vi är fem stycken som delar på den, så det är lottdragning varje dag om vem som ska få öppna, och i slutändan kommer vi har fått tre paket var.


Tre rader med "klädnypstomtar", varje rad symboliserar en arbetsvecka.


Närbild.

Jag fick öppna i går, och mitt paket innehöll tre fina ljuslyktor, blev jätteglad för dem, tack så mycket Catrin, de pryder numera sin plats på TV-bordet!

 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: