måndag 30 mars 2009

Ingen baksmälla i går

Malin undrade om jag hade skallebank i går och som tur var hade jag inte det alls, var oförskämt pigg och kunde till och med åka till Mörrum på bytaredagen. Tur för mig för jag fyndade till alla tre barnen, så här provades kläder hela kvällen igår, alla tre blev jättenöjda.
Mirinda skulle precis som de stora, prova varje plagg och spegla sig mellan varje byte :-).


Blå manchesterbyxor (esprit), 20 kr och en somrig röd tröja till (po.p), 20 kr.


En heja Sverige-tröja kan alltid komma till användning.


Och Mirinda behövde ett par tunnare vantar nu till våren, dessa är ju bara hur söta som helst, ett fynd för tio kronor.

Kräkmåndag

Måndag igen. Mirinda vaknade med maginfluensa, usch och blä! Fast hon verkar ha fått en lindrig variant, hon är pigg och leker som vanligt, ingen feber och hon har inte kräkt sedan i morse, däremot har hon haft diarré en gång. Bara det inte är samma variant som Wilmer och Dante har/har haft. Wilmer är väl inne på sitt nionde dygn nu, sånt orkar man ju bara inte med...

Och så fick jag uppleva en av mina mardrömmar i morse. Jag skjutsar ju de stora till skolan på morgonen och många gånger har jag fått väcka en liten sjukling med feber eller kraftig förkylning och sätta i bilstolen, man kan ju inte lämna henne hemma och de stora har ju skolplikt så...
Men vad gör man när den lilla har maginfluensa? Ja, vad gör man? Har man så mycket val? Nej, det var bara att ta henne med och det gick bra ända till hemvägen, då började hon gnälla och skifta ansiktsfärg och det var ju inte så lätt att stanna bilen mitt på Erik Dahlbergsvägen, eller manövrera den med en hand samtidigt som jag försökte få till det med plastkassen som jag så förutseende tagit med mig. Jag körde in på en annan väg och stannade. Men då var det redan för sent, hon hade kräkt ner hela sig, men bilen klarade sig i alla fall. Sen var hon helt färdig och somnade i soffan när vi kom hem.

Per ska vara hemma med henne i morgon. Vi har påsk-temadag på jobbet och då kan man ju inte vara hemma, det är viktiga grejer!

lördag 28 mars 2009

Redo för fest



Så här blev det. Inte vet jag vad man har på sig när man ska ut nuförtiden och allt i affärerna kändes så somrigt, så det var inte lätt att hitta något. Men till slut blev det kjol från Rågårds (peppercorn), top och strumpbyxor från Lindex.

Maken är inte glad alls, det är sällan vi blir bjudna på fest och det händer aldrig att vi gör något sådant här tillsammans, men det får nog bli ändring på det. Mer party åt makarna! Jag kommer nog att känna mig lite övergiven i kväll, det är ju parfest. Men snällt av honom att låta mig gå, så jag får försöka att ha skoj ändå!

Förresten, helt otroligt att jag fick visa legg idag på systemet igen, trots att jag hade både man och barn med mig! "Nämen oj" sa damen i kassan när hon hade kollat in årgången.

Inför kvällen

Snart dags att göra sig i ordning, det blev lite nya kläder efter mycket om och men och även lite nytt smink, ny parfym och ny frisyr! Eftersom jag har ansträngt mig mest är det jag som får gå på fest i kväll när barnvakten tyvärr har insjuknat i maginfluensa. Tråkigt (inte minst för henne) men tyvärr sant. Kan den där skiten vara över någon gång, det heter inte vinterkräksjuka för inte!

torsdag 26 mars 2009

Kappa

I vintras var det kärlek vid första ögonkastet när jag fick syn på en jättefin kappa i Haléns-katalogen hos Jennie. Både hon och Lizette hade samma reaktion när de såg den "Åh,vad fin, den vill jag haaaaa!" Sedan blev det så att det var bara jag som beställde den till slut och faktum är att jag har aldrig fått så mycket beröm för en jacka tidigare och jag har verkligen trivts i den. Nu vill jag ha en vårkappa också och har hittat en fin på Haléns även denna gång. Fast den påminner kanske lite för mycket om vinterkappan, men fin är den likväl... Får se om det blir något köp, kanske om det dimper ned rätt slags rabattkupong i brevlådan, den var rätt dyr, över tusen kronor...






Vinterkappan

måndag 23 mars 2009

Många kalas blir det...

Nu är helgen förbi och jag har min lyxiga lediga måndag, kan behövas efter helgens kalasande.

Fredagens "firmafest" blev en hit, måste jag säga. Det är bra med lågt ställda förväntningar ibland, då kan det nog bara bli till det bättre. Det var riktigt roligt trots bordsplacering och fåniga lekar :-). Vi var ett sjuttio-tal lärare (av dem endast tre manliga) som festade loss på god mat (och dryck givetvis) och roliga lekar och så lite discodans på slutet. Kul att se att alla verkligen släppte loss, även rektorerna var det fullt ös på. Det var dock en liten kritisk stund när några nyfikna småtjejer syntes spana in genom fönstret, hälften av alla dök ner i bordet, väsandes "Det är inte mina elever väl?" :-D

I lördags bar det av till Svängsta när tjejerna firade 14 årskalas, nu var det Pers tur att "öla", så där blev vi sittandes i några timmar, men det var väldigt trevligt som vanligt.

Och igår var det 7-årskalas i Sölvesborg, Kiana fyllde i fredags och det firade vi igår. Det bjöds på bakad potatis med olika fyllningar, jättegott!


Stora tjejen nu.


Kul grej att göra tårtan som en klocka, med visarna pekandes på sju såklart.


Barnen hade egen sittning.

Ryktet går att Jennie och barnen samt Tina ska komma på litet besök i dag, (Lizette skulle också ha kommit, men Wilmer är magsjuk, stackar'n), de kommer lagom till "mellis" så jag får väl fixa något gott till dess.

Nu säger Mirinda att jag inte får "spela dator mer" så det är bäst att jag slutar då :-D.

torsdag 19 mars 2009

Kick-off

I morgon kväll ska vi ha kick-off på jobbet, såhär i mitten av terminen av någon märklig anledning. Det vi ska sparka igång är att två enheter har blivit en och nu ska vi umgås "över gränserna" och lära känna varandra och vi är ju lagom entusiatstiska inför detta. Vi ser framför oss bordsplacering och pinsamma lekar. Vi har spekulerat hej vilt, men programmet är hemligt, vi vet bara att att vi ska bli bjudna på buffé, kaffe och kaka samt någon form av underhållning (levande musik).
Ok, det är ju inte varje dag man blir bjuden på mat, så det kan man ju inte tacka nej till (särskilt inte eftersom vi inte fick något julbord förra året), men det lär ju behövas ett visst intag av starka drycker, det är ju bara till att inse, så jag fick gå på bolaget idag efter jobbet, känner mig helt lost där. Tydligen så tycker jag om vin med tanke på förra fredagens sörplande, men jag kan ju inget om viner insåg jag snabbt när jag vandrade runt bland hyllorna. Och så hade det kommit in en massa spännande cider och "blanddrycker", för mycket att välja på för mig, så det fick bli två säkra kort till slut; Carlsberg och Smirnoff ice.
Och ja, jag fick visa leg i vanlig ordning!

söndag 15 mars 2009

Olofs kalas


Födelsedagsbarnet

Hemkommen från kalaset, mycket trevligt som vanligt!

Hanna hade gjort en så fin tårta, ett tåg format som siffran 2. Och så hade hon delat på alla vagnarna och lagt vaniljkräm emellan och sprinklat på med strössel i alla modejangrar som hon hade beställt från kakburken.se, där man också kan hitta bakformen.
Det "värsta" var att hon hade gjort en likadan igår, när hon hade kalas för släkten, fast den var med 26 vagnar!



Ugglan has left the building

Ja, nu är han hemma igen i Stockholm, Magnus Uggla, sedan ett par dagar och inte en ens en hårlock lyckades jag skymta av honom, trots att han befann sig i stan i hela tre veckor. Hos Malin kom han inspringandes en dag på jobbet och Lizette och Tina såg honom på Harrys.
Han outade på bloggen att han skulle till "stans enda indiska restaurang" en kväll och jag var på vippen att sätta mig på cykeln och lite oförhappandes råka hamna just utanför Tikka House, men jag fegade ur.
Han trivdes nog rätt bra ändå i Karlshamn, med tanke på vad han skrev i ett av sina senaste inlägg, undrar vem som saknar vem egentligen?

Magnus Ugglas blogg 14 mars 2009:

"Man saknar inte kon...
Jag skrev härom dagen att när man bor länge på ett och samma ställe så börjar man känna varandra. Det blev mer och mer tydligt där i Karlshamn.
Jag bodde in mig. Gick till slut runt som en infödd utan att någon höjde på ögonbrynen.
I början av vistelsen tyckte folk att det var roligt med en kändis. Dom gick man ur huse och det var ett ständigt autografskrivande plus att jag garanterat finns med på bild i samtliga invånares mobiltelefoner. Men till slut blev jag vardagsmat. Ingen brydde sig.
Det var nog bra att jag åkte hem. Så att dom får sakna mig lite."

Lite bilder från igår

Den där laxen igår kostade mig det där kilot jag hade gått ner i veckan, inte klokt ju! Men gott var det, men det får inte blir för ofta, risken för överätning är gigantisk. Efterrätten gjorde ju sitt till med, kladdkaka, blev ju ett par bitar av den med, så onödigt, men sen orkade jag knappt något godis alls till melodifestivalen.


Kladdkakan

Alla systrarna var samlade igår, det blev det vanliga tjattret medan kusinerna lekte så fint. Mirinda fick paket igen, hon tror säkert att det ska vara så här nu, paket varje helg, hon som är tillräckligt bortskämd den lilla skruttan!




En Sia-burk, en mössa och en kjol. Fin-fina grejer!

Och så fick jag en present med! Gulliga systern kunde inte låta bli att köpa när hon fick syn på den!


Min uggle-musmatta som jag varit på jakt efter!


Systern själv, räknas väl som höggravid nu? Drygt två månader kvar nu.

Nu är det snart kalas igen, Olof fyllde ju två år igår, så nu är det hög tid att kasta mig in i duschen.
Per får stanna hemma, han vaknade med 39 graders feber, illamående och allmänt dassig. Jag trodde vi hade fått vår beskärda del av sjukdom i den här familjen nu, men det verkar ju inte så då.

måndag 9 mars 2009

"Min katt!"

Mirinda har ju fått en present till i veckan, av Daggkåpan.
När jag hämtade Mirinda en sen eftermiddag (det var bara hon kvar på hela förskolan) låg det en katt på hennes hylla. Jag trodde att det var något som hon råkat få med sig ut från avdelningen, så jag la tillbaka den på hyllan, men när vi satt i bilen på väg hem säger Mirinda med bestämd röst:
"Min katt!"
Jag blev lite förvirrad, men så gick det upp för mig.
"Fick du den i present?"
Då berättade hon med egna ord att hon fått paket och så var det glass också och hon lät så nöjd så.
Dagen efter frågade jag fröken och det stämde, Mirinda hade blivit firad och fått en katt som fröken Anne hade stickat till henne. Så nu har katten fått fytta hem till oss!

söndag 8 mars 2009

Leilas tidning



Det har väl inte undgått några fans att Leila kommer ut med sin egen tidning, Leilas Country Living.
Den släpps 31 mars i butikerna men här kan du skicka efter de två första numren för 59:- (ord. 99:-). Som prenumerant får du första numret i brevlådan redan den 27 mars.

Tidningen ska enligt hemsidan fyllas med inredning, vintage, pyssel, trädgård, mat, dryck och mycket mer. Låter som en tidning helt i min smak med andra ord! Och så är det ju Leila med, då kan det ju knappast bli fel!

Lördagens lilla kalas

Det blev tyvärr inget besök av kära syster från Sölvesborg, då hela la familia har drabbats av värsta sortens magsjuka, fy, stackars, stackars dem!
Malin, Hanna och barnen kom i alla fall och förgyllde vår lördag. Alltid lika trevligt att träffas! Jag bjöd på crepes (pannkakor till barnen) och till kaffet fick man göra sin egen marrängswiss. Och så lite choklad, lakritssnören och klubbor på toppen av det!


Mirinda och Olof, som också fyller två nästa helg.


Storasyster Agnes


Mirinda fick så fina kläder från "Villervalla" i present.

måndag 2 mars 2009

Hemkommen från kvällens KF

Det kommer mer bilder från Mirindas stora dag, men jag har varit på kommunfullmäktige och precis hemkommen, så det får bli en annan dag, eventuellt i morgon, fast bäst att inte lova för mycket jag ska nämligen på fackligt årsmöte, så det lär bli sent i morgon med.
Vi var färdiga med KF redan 20.20, men eftersom vi lyckats få igenom en motion för typ första gången denna mandatperioden, så kände vi att vi var tvungna att fira lite på hotellet. För min del innebar det isvatten och en skål med super-goda oliver, indränkta i någon god olja. Och så fick jag ju smaka lite av Anders nachos och sen orkade inte Hélèn sitt vitlöksbröd med aioli, så det slank ju med ned, detta bådar ju inte gott inför morgondagens vägning...
Fick värsta komlpimangen av Anders, ledamot i KF för moderaterna.
"Går du på Vägga?"
"Eh, om jag är elev på Vägga?"
"Ja... eller du är förbi det?"
"Eh, ja, för rätt länge sen"
Men jag tackade och sa att det var ju skönt att höra för en trebarnsmor.
Hans haka släpade i bordskanten och när jag la till min ålder kunde han abslout inte tro det. "Jag som brukar vara duktig på att ringa in folks ålder annars, men det hade jag alrig kunnat tippa!"
Han är idrottslärare på Vägga, så han "umgås" ju rätt flitigt med gymnasietjejer, så det är ju roligt att han tycker att jag kunde passa in där.
Så jag må vara en tjockis, men jag är åtminstone en välbevarad sådan! :-D

söndag 1 mars 2009

GRATTIS DOLLAN!

Det var precis som hon kände på sig att det var något speciellt med just dagen i dag, för hon som är en riktig sjusovare, vaknade när jag var på toa vid sju-tiden redan. "Mamma! Vaken!"
Per var mitt uppe i sitt yoga-pass, så jag fick underhålla henne i sängen genom att läsa böcker och jag nämnde inte med ett ljud att det var hennes födelsedag, så därför blev hon ändå riktigt förvånad när resten av familjen kom insjungandes med brickan och alla paket. Hon blev helt till sig, jätteglad. Hon visste inte var hon skulle börja, ljusen, kakan, paketen? Men hon började med ljusen, grabbade tag i en kaka och sen var det paket-race. Hon blev lika glad för varje paket. "Boken! Läsa den!" "Åh, klänning!" "Mössa!" På med den. Så ivrig var hon, hon ville börja leka med varje grej, vi fick hela tiden stoppa henne, "Vänta det är fler paket att öppna."


Per hissade flaggan innan yogan redan.









Sedan var det dags för frukost och Mirinda satt bara och snurrade i sin stol: "Ont i magen...mätt." "Men du har ju inte ätit något?!" Hon hade helt enkelt inte tid att äta, hon skulle ju leka med alla sina nya saker! Sedan efter en halvtimme sådär, lagom till vi hade dukat undan allt, då tog hon sig tid, en tallrik yoggi fick hon ner i alla fall.

Nu har vi lite att fixa med innan gästerna kommer vi d halv tre. Jag ska bjuda på pizza och tårta bl a, så det är lika bra att sätta fart!
 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: