måndag 23 november 2009

148-årskalas

I helgen var det stort kalas, ett trippelkalas, tre generationer skulle firas, farmor 85 år, faster Marie 45 år och kusinen Josse 18 år. Alla tre fyller år i november, så det var ju lämpligt att slå ihop kalasen. De hade hyrt Munkagården, det var fyllt till bristningsgränsen, men det var trevligt att se alla, även om man inte hann mer än att slänga några ord med varje.


Mor och dotter blev firade.


Presentöppning


Farmor ser nöjd ut

tisdag 17 november 2009

Första klippet

Per var föräldraledig i torsdags och fredags och passade då på att gå till frisören med Mirinda. Hennes första hårklippning ever! Vid dryga 2 år och 8 månader. Kusinerna Gonzalez har nästan krävt en klippning redan på BB, medan mina fått vänta ett par år, det är väldigt olika det där.
Fin blev hon! Och så stolt, hon hälsade mig hem från jobbet med följande:
"Du känner inte igen mig mig nu mamma, jag är en annan prinsessa nu!"


En annan prinsessa, nu med lugg och page

lördag 7 november 2009

Lilla kulturdagen

I eftermiddag var jag med barnen på lilla kulturdagen på Lokstallarna. Det är alltid skoj, de stora springer från den ena aktiviteten till den andra och nu kan ju även Mirinda uppskattar det lite mer, så det är ju skoj. Vi kom först och gick sist, typ, så de hann nog med allt de skulle. Teaterföreställlningar, sagostund, pin-tillverkning, utklädning, slime-tillverkning, ficklampslabyrint, ansiktsmålning, måla med vattenfärg och färglägga bilder och allt vad det fanns att göra. Och så fika så klart. Lizette och Kim var också där med barnen, det är ju trevligt när man får vuxet sällskap också.


Koncentrerad liten konstnär


Fina missar


Mirinda gillade utklädningsrummet skartpt detta året. Pippihåret var skoj.

Hattparad:









Och de små ville såklart också bli målade i ansiktet, eller ja, Wilmer visste inte riktigt vad han ville, men Mirinda fick göra först, så gick det till slut.





De blev nöjda i alla fall, Mirinda med en liten fjäril på kinden och Wilmer som spindelmannen.



 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: