lördag 9 januari 2010

Bröllopsdag

I går hade vi 5-årig bröllopsdag, vilket betyder att vi firade träbröllop, låter ju inte särdeles skoj, men man fick ju göra det bästa av det haha.
Det började i vilket fall bra, jag hade jobbat hela dagen och kom hem för att finna familjen i full färd med att feja och fixa. Och på bordet stod det nyköpta rosor, det är ju inte varje dag man får blommor, najs.

Sedan hade vi bokat Tina som barnvakt och dinner and a movie i metropolen Sölvesborg (det var den enda stad som hade en film som vi kunde tänka oss att se). Borden var bokade till 17.30 och bion började 19, så det kanske var en aning tight, men vi skulle nog hinna. Då piper Pers sökare klockan halv fyra och han sticker i väg som ett skott. Han är deltidsbrandman, men bara reserv, så han sticker på larm om han kan för att få lite övning, han hade alltså inte jouren. Det blev en något nervös väntan, men han kom till slut, skulle bara duscha av sig och vi anlände till restaurangen endast 10 minuter för sent, fast vi hade ju tänkt vara där lite tidigare, eftersom vi visste att det skulle bli lite stressigt.

Det var den italienska restaurangen Salvatores, de har jättegod mat, jag tog en spagetti pescatora (med räkor, musslor, bläckfisk och kräftor) och Per tog canneloni med spenat och ricotta. Jag tror att klockan var fem i halv sju när vi fick in maten och tjugo i sju stod vi i kassan för att betala till en snopen servitris, "Jaså, ni var redan färdiga?" Men vi hann och vi slängde faktiskt inte i oss maten heller.

Sedan var det bara att gå snett över torget, där bion låg, en liten fin lokal med mycket charm, lite gemytligt sådär. Filmen vi såg, "2012" var kanske inte den mest romantiska, utan mer en "kung av katastroffilmer" som efterlämnade en domedagskänsla som sa att jordens undergång är inte bara jävligt nära i tid utan också total skoningslös med nästan zero chans för överlevnad. Om du inte råkar ha en miljard euro på ditt bankkonto och helst också bo på en bergstopp i Himalaya.
Men effekterna var såklart mer än spektakulära, verkligen en film för bioduken, även om jag föredrar både "The day after tomorrow" och "Independence day" av samma regissör. Lite mer drama och mindre action, så hade den varit mycket bättre och Per var av samma åsikt, eftersom han ville se den för att de tar upp mayakalendern som han är insatt i och har studerat lite.
Det blev en mysig kväll i alla fall!

onsdag 6 januari 2010

Andy's

I måndags var vi (jag, Liz och kidsen) i Kristianstad på Andy's lekland, det är jätteroligt där (när man väl hittar dit haha) och det passar barn i alla åldrar, super! Det var ett tag sedan vi var där nu och det känns bra att man inte behöver passa på de minsta hela tiden längre, utan de kan också springa lite fritt mellan de olika "stationerna", eller hänga på de stora barnen åtminstone.











Fy tusan vad det är svårt att ta kort när de åker rutschkana! Men här nedan ser ni i alla fall hur fort det går haha.


Lizette och Wilmer

tisdag 5 januari 2010

Avatar

Var och såg Avatar nu i dagarna, den var så bra! Jag vet inte hur länge den går, eller om den kanske kommer igen, men har ni möjlighet, så se den i 3D i Bromölla, det förhöjde upplevelsen totalt. Nu såhär efteråt får man rysningar bara av att titta på trailern, det är bara så sjukt vackert alltsammans!

Men är den så spektakulär, som man kan begära av en film som kostar två miljarder kronor? Fimen har redan dragit in 1 miljard dollar i biointäkter, efter bara 17 dagar, det är väl svar nog. Se den!

måndag 4 januari 2010

Nyår

Ja, nyår har passerat med flera dagar och nu väntar trettonhelgen.
Nyårsafton var vi hemma, Jennie med familia var med oss liksom Tina & Tedde och Elof. Det var en väldigt trevlig afton, trerättersmenyn gick hem verkade det som och vi hann spela lite scattergories innan det var dags att ut och skjuta in det nya året. Alla barnen utom Kaili var vakna och minst lika pigga som oss. Mirinda var jätteglad för att gå ut mitt i natten, men inte lika glad när hon stod ute och "helvetet" brakade loss, bara till att gå in och kika genom fönstret istället, men det var knappt att hon vågade det ens, hon ville hellre rita sa hon, hon är nog traumatiserad för livet, stackaren.
Tog knappt några foton alls märkte jag, men det betyder nog bara att jag hade för roligt för att hinna ta massa kort haha. Jennie fick ihop en del fina collage från kvällen, klicka här för att kolla in dem!

Menyn:
Förrätt: Räkbakelse med ostbågar, receptet hittar du bl a här
Huvudrätt: Ugnsbakad lax med pressad potatis och sallad
Efterrätt: Nyårstårta i form av Chokladmoussetårta



Förrätten, smakade helt ok och det var lite skoj att den är rullad i ostbågar :)


Nyårstårtan, lyxig kladdkaka i botten och chokladmousse ovanpå, behöver jag säga att den var himmelsk enligt mina smaklökar?


Systrarna med varsin slabbedask, vågar du dig på det finns recept här, gott är det i alla fall!
 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: