söndag 30 maj 2010

YES!

Jag bara älskar när jag får som jag vill! Såklart tog underbaraste charmigaste Lena hem det i går! Och jag var så glad! Och om någon minns förra årets utsagor, så kan vi väl enas om att jag har lite öra för schlagers trots allt? Fast förra året fick jag 4 av mina 6 favoriter i topp 4, i år bara 2, men att pricka in vinnaren är ändå det viktigaste, jag borde kanske börja satsa pengar? Haha

lördag 29 maj 2010

Eurovision

Det kryper fortfarande i mig av irritation att inte vår Anna gick vidare, hon var ju helt magisk i torsdags, och allt satt som det skulle, men övriga Europa hade inte vett att uppskatta hennes fina sång, synd. Men trots detta ska jag titta i kväll, det finns en del bra låtar. Min absoluta favorit är Tyskland, lilla Lena med den coola rösten, och låten som man blir så glad av!




Sedan finns det tre riktigt bra discolåtar med; Frankrikes, Moldaviens och Albaniens låtar kan jag dansa till när som helst! Och så finns det ett par riktigt finstämda låtar också, Belgiens och Cyperns låtar gillar jag skarpt. Och så får väl Danmark står för Nordens bästa bidrag nu då, med sin Abba-låt.

söndag 23 maj 2010

Nyförvärvet

I bland går det undan här i livet. För två veckor sedan var jag och Per ute och gick en runda på kvällen och på mitt initiativ så gick vi inom Sommarstaden. Jag älskar att gå där och kolla in de små kolonistugorna, den ena mer ljuvlig än den andra!

Vi läste lapparna på anslagstavlan och såg att det fanns ett par till salu, så vi lade ett av nummerna på minnet för att kolla in lite extra, men det var inget att ha, visade det sig, alldeles för mycket jobb.

Men utanför en annan stuga var det en "till salu-lapp" med ett telefonnummer. Per ringde, halvt om halvt på skoj, för att höra vad de skulle ha för den och så plötsligt hör jag honom bestämma en träff dagen efter så att vi skulle kunna titta på den! Titta kan ju aldrig skada...

Men sen såg vi en lapp på en annan anslagstavla, en liten röd stuga som också var till salu, Per tyckte att vi skulle gå och leta upp den också, men jag tyckte att den såg så tråkig ut, att jag inte ens ville titta, men Per insisterade. När vi kom bort, såg man att den var mycket större än den andra stugan, hade bättre läge och större tomt, så Per blev lite till sig, men jag var fortfarande skeptiskt, men Per ringde i alla fall och bokade en träff med de ägarna också dagen efter. De skulle ha samma pris för den som de andra, och denna var då större och även vinterbonad. Det slutade med att vi avbokade det andra mötet och på söndagen fick vi då spana in stugan lite närmare.

Den var helt ok invändigt, kändes väldigt rymlig och hade en jättefin inglasad altan och det finns även plats för t ex en friggebod på tomten, om man vill ha det. Vi skulle dessutom få alla möbler, husgeråd, trädgårdspryttlar, ja rubbet, allt följde med stugan, vilket vi tyckte var en stor fördel, att slippa fixa allt nytt, utan kunna byta ut efter hand.


Stugan den 9 maj

Det hela slutade med att vi tog i hand och bestämde oss för ett köp, det var exakt två veckor sedan idag! I onsdags fick vi nycklarna, fast innan dess hade Per redan hunnit vara där och sätta potatis, och tvätta hela huset inför målning och så har vi även hunnit med ett Ikea-besök där bäddsoffa och våningssäng inhandlades! Snabba ryck, som sagt, min man kan vara väldigt impulsiv när han sätter den sidan till!

Och helgen har vi tillbringat i stugan såklart, Per har målat från tidig morgon till sen kväll, och det sista blir nog färdigmålat imorgon. Så nu har vi en liten vit stuga istället för den röda!

Jag har hållit till inomhus, rensat i alla skåp och lådor. Jag förstår inte hur mycket prylar som får plats i några få skåp, lådor och garderober, men jag rensade ut ett helt släp och ändå har vi precis allt vi behöver och mer därtill; flera uppsättningar serviser, bestick, glas, grytor. Vi har dammsugare, elgrill, våffeljärn, brödrost, kaffebryggare, vattenkokare, elvisp mm mm. Jag har till och med sånt i stugan som jag inte har hemma; mandelkvarn och lökhackare till exempel!

Så nu ska det bli så kul att få inreda stugan och göra den lite mer personlig. Jag ska ta det lite lugnt, fixa grejer efter hand, även om jag tror att jag i och för sig har en del hemma i gömmorna, hamster som man är. Och så hoppas jag på en hel massa loppisfynd till sommaren!


Rött blir vitt!


Så här fin är den nu!

Dörren ska även den bli vitmålad och vår förhoppning är att kunna göra en mer välkomnande entré, kanske en liten veranda?

Det blev inte mycket stillasittande i helgen precis, men lite fikabesök hann vi med i alla fall! I går var Peter, Anette och Emil inom en runda och i dag kom Liz och barnen. Hon var lite bakis, men jag kunde locka hit henne med hjälp av starkt kaffe och nygräddad rabarberpaj (med mycket vaniljvisp). Rabarberna var plockade från vårt egna trädgårdsland! :)


Wilmer och Mirinda fikar


De stora barnen vid eget bord. Och vilken praktfull bakgrund!


Vi vuxna hade det också mysigt, på altanen. (och ja, den ska också målas vit!)

Men jag tror nog att Per trivs lite väl bra där ute, för vi fick inte honom med oss hem i kväll, han ville sova där en natt till! Vi får väl se hur detta slutar, vi kanske blir särbos i veckorna?!

torsdag 13 maj 2010

Konsten att vika en handduk

Ni har säkert varit med om det också, på era utlandssemestrar, när man kommer "hem" till sitt rum efter en dag på stranden, har hotellstädarna roat sig med att vika handdukarna i diverse olika kreationer, t ex blommor och annat fint. Så var det i början på veckan, men sen på slutet, blev det mer avancerat, antagligen för att det börjar närma sig avfärd och dricks, då gäller det att imponera stort!

En dag låg det en stor krokodil som bredde ut sig över hela vår säng, med fjärrkontrollen i sitt stora gap!



Och sista dagen möttes vi av denna konstellation. Två svanar på restaurangbesök, menyn uppslagen, läsglasögonen på och den ena med pennan i högsta hugg!



lördag 8 maj 2010

Maten i Egypten

Vi hade valt en resa med All Inclusive, i vårt fall innebar det fri dricka (läsk, juice, vatten, lokala sorter av alkohol) under hela dagen, frukost- lunch- och middagsbuffé samt eftermiddagsfika mellan kl 16.00-17.00 i lobbybaren. Det låter väldigt lyxigt. Men tyvärr var maten den största besvikelsen på hela resan. Och då är vi inte ens särskilt kräsna när det gäller mat. Hade den bara t ex nått upp till skolmatsstandard, hade vi varit mer än nöjda, men tyvärr. Det var mest konstiga rätter och allt var lika smaklöst och det värsta av allt; det var alltid samma mat! Same-same (but different) varje dag, gissa om man ledsnade snabbt. Det var alltid någon fisk, någon kött(gryta), någon pasta och något med ris, och så långt allt väl, men det var samma fisk varje dag, samma pastasås osv. Konstigt. Vi hade hört att de skulle ha olika tema varje dag, men nej, det var det inte.

Frukostbuffén var väl rätt ok och lunchen tog vi alltid nere vid strandrestaurangen, det blev stripes eller spagetti med tomatsås, det godaste de hade. Kvällsbuffén hade ett trumfkort, de gjorde minipizzor i riktig stenugn, det var faktiskt riktigt gott, men kön var lång och lite tråkigt att äta det varje kväll.

Efterrätterna såg helt fantastiska ut, chokladtårtor och wienerbröd i långa rader, bara det att det smakade inte ens i närheten så gott som det såg ut att göra.

Vi åt ute två kvällar, en gång på den italienska restaurangen precis utanför, den hörde också till hotellet, tror jag. Det smakade mycket bättre, men inget märkvärdigt. Sedan gick vi ner till marinan en kväll, där fanns riktigt fina restauranger, vi fastnade för italienskt även denna gång och jag och Per åt varsin panini, som var helt ok. Det godaste på hela veckan fick vi faktiskt på beduinutflykten, det var bara en enkel måltid, med ris, tomatsallad och någon bönröra, men det var supergott!

Det är synd att maten inte var någon höjdare, det förtar lite av upplevelsen. Men om vi ska se det positivt, så blev vi i alla fall aldrig sjuka av den och barnen var nöjda, och jag gick faktiskt ned ett halv kilo denna veckan!


Lunch på strandrestaurangen


Middag på den italienska restaurangen utanför hotellet


Mirinda valde en pizza margerita


Det lokala ölet var i alla fall ljust och gott - och väldigt lättdrucket!


Eftermiddagsfikat var en av dagens höjdpunkter; glass, nygräddade pannkakor, kakor och kaffe!


På den italienska restaurangen i marinan


Där kunde man vila gott efter maten!


Per och Mirinda i poolbaren

Kom av mig

Det känns som om det var en evighet sedan vi var i Egypten och gottade oss. Nu har man bara bilderna och minnena kvar, solbrännan, den lilla man har är borta och nu längtar man bara efter lite mer sol och värme här hemma! Men jag har inte tjatat färdigt om Egypten, lite annat har bara kommit emellan, så förbered er på ett maraton inom kort!









 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: