tisdag 27 juli 2010

Allsång i Asarum

I kväll var vi på Allsång i Asarum, jag försökte att få med mig någon eller några av systrarna också, men det gick inget vidare, så det är tur att man har en familj som man kan tvinga dit då hahaha. Ungarna var skeptiska och Per var lite nervös att det skulle vara pensionärsstämpel över det hela, men jag tystade ned honom, så det var bara till att packa ned fikat.

Jag ville se allsången just i Asarum eftersom Anna-Lena Brundin skulle vara gästartist, jag gillar henne och hon gjorde mig inte besviken, hon är så himla rolig, men samtidigt riktigt insiktsfull. Hon gav bl a alla männen fem råd om kvinnor som var klockrena, ("ge dem presenter, kvinnor älskar presenter, köp dyra underkläder av silke och siden så att de får känna sig riktigt billiga" hahaha).
Resten av allsången var också bra, det var en trevlig och mysig stund i kvällssolen och faktiskt, alla familjemedlemmarna höll med mig på vägen hem!

För er som inte har varit på någon allsång ännu i sommar, är sista chansen nu på torsdag kl 19.00 i Mörrum i IOGT-parken, då med Lasse Brandeby som gästartist. Arrangemanget är helt gratis, det lilla häftet kostar i och för sig 10 kr, men då får man även en bläckpenna till och det fungerar också som en lottsedel.


Anna-Lena Brundin in action


Suddig närbild


Det är skoj med allsång!


Mirinda käkar pop-corn


Nöjeskompaniet

Filmtips

I söndags var vi nog inte ensamma om att hamna i soffan med filmmys hela dagen, stora bakfylledagen som givetvis toppades med en pizza också!
Per hade hyrt två filmer till sig som jag redan hade sett, så jag fick börja med att se om Shutter Island, inte mig emot!

Sedan åkte han i väg och hyrde två filmer till. Det blev "Vägen" med Viggo Mortenson, en domedagsfilm, men så långt i från alla actionstinna, amerikaniserade diton man kan komma. Jorden har drabbats av en klimatkatastrof som ödelagt hela planeten, alla djur är döda, den växtlighet som finns kvar är döende, trän faller som tändstickor, jordbävningar härjar och allt är bara grått och bitande kyla råder. De få överlevande människor besitter inte så många mänskliga egenskaper längre, de gör allt för att överleva, man kan inte lita på någon, kannibalism är vanligt förekommande, liksom självmord. Viggo spelar en far som tillsammans med sin son försöker hitta en räddning, man får följa deras hårda vandring till kusten, där kanske något bättre väntar.
En extremt dyster film, skrämmande, grym och obehaglig stämning rätt i genom. Och förväntar er inget ögongodis från Viggo, han är en skäggig, smutsig, avmagrad lodis, men han spelar grymt bra i denna! Jag tyckte att det var en fyra, Per tyckte att den var alldeles för deprimerande.



Den andra filmen var en thriller, "Perfect getaway".
Ett nygifta par är på smekmånad på Hawaii när de får höra om ett mord som inträffat på en av öarna.
Men de fortsätter sin planerade resa och ger sig ut på en vandring där de träffar den lite skumme Nick som de väjer att ta följe med tillsammans med hans tjej Gina. Samtidigt har de haft lite problem med ett tredje par som också dyker upp lite oväntat på vandringen. Jag vill knappt länka till trailern, för jag är rädd att den ska avslöja för mycket, men jag hade noll förväntningar på denna film, men den visade sig vara riktigt sevärd, smart och spännande! Och att den är inspelad på Hawaii är ju inget minus, så vacker miljö! En fyra här med.

Karneval-kavalkad

Jag tog några bilder på karnevalståget i år, jag brukar inte göra det och var inte särskilt bra på det, märkte jag hahaha.


Min vän Anna spelar i Karlshamns musikkår


Här var det härliga rytmer!


Sambaflickor.


Trumpojkar


Ett spacigt inslag


En hund hade första parkett ovanför oss


Robbans ensmansorkester, har jag för mig den här cyklande mannen kallade sig för

lördag 24 juli 2010

Jag har åkt helikopter!!!

Ja, jag har gjort det, kunde inte låta bli när vi egentligen bara skulle gå inom Hunnemara för att hämta Pers mobil hos Elof, och såg den på nära håll på idrottsplatsen.
Per fattade att jag ville jättegärna så han sa till mig att ställa mig i kön, medan han sprang upp till Elof. Det var lång kö, ungarna var inte glada på mig, "Men mamma då!!! Det är säkert en timmes kö, vi skulle ju åka karusell!"
Men så plötsligt kommer frågan "Finns det någon ensamflygare i kön?" Jag sträckte försynt upp handen, ingen annan sa något. "Vad bra, då för du åka med nästa tur."
Så bara seglade jag förbi alla i kön, det var ju liksom bara meningen att jag skulle åka hihi.

250 kronor för 4 minuter, var det värt det? Ja, absolut! Det är ungefär vad 7 karuseller kostar och då måste jag ju säga att det är värt det. Och det var så coolt, mysigt och häftigt! Och bara lite läskigt i svängarna, men det hade ju varit tråkigt utan magpirr. 4 minuter gick alldeles för snabbt bara, men vi fick en bra överblick över Karlshamns innestad och hamn. Naturligtvis hade jag kameran med mig upp!


Kastellet från ovan






Fick ett flygfoto på Solvändan också!

torsdag 22 juli 2010

Onsdagskväll med Europe!

Jag hade en toppenkväll i går, alldeles, alldeles underbart var det... Det enda negativa var att tiden gick alldeles för snabbt, som det ju alltid gör när man har skoj.

Jennie och Liz kom till Sommarstaden kl 17, vi hann dricka ett par öl innan vi drog in till torget när de öppnade. Där var det rätt dött vi den tiden, men vi började med att åka några varv i Pariserhjulet, sen var vi i perfekt stämning för att inta några bra platser i ett öltält.


Lizette var lite rädd, men det syns inta alls på bilden eller hur? Hahaha

Vi lyckades få ett riktigt bra bord, med utsikt över scenen. Sandra kom och gjorde oss sällskap.



Vi satt kvar under tiden förbanden spelade, men en kvart innan Europe skulle gå på, gick jag och Jennie fram för att kunna se på lite närmare håll. Vi lyckades utan svårigheter komma väldigt långt fram, jag hade bara ett par huvuden framför mig. Naturligtvis hade jag kameran med mig och lyckades få många bra bilder, wieee!
Konserten var grymt bra, vilket ös, viken energi, vilken spelglädje!







De sista låtarna tillbringade vi vid vårt bord igen och där var också stämningen på topp! Vakterna hade fullt upp med att ta ner alla som stod på bänkarna och diggade.



söndag 18 juli 2010

Violas dop

I dag var det ju riktigt behagligt ute! Lagom fint svensk sommarväder, hoppas att det håller i sig nu.

I dag var det också lilla Violas dop, det blev en mysig tillställning, dopet hölls i Asarums kyrka av den alltjämt förvirrade prästen Jonas och sedan bjöds det på smörgåstårta och cheesecake i församlingshemmet efteråt.


Viola får håret blött


Hon blev lite uttråkad på slutet

torsdag 15 juli 2010

Å-bron med tjejerna!

I går kväll hade jag en underbar afton på Å-bron. Jag mötte upp Liz och Tina vid sjutiden och sen kom även Tinas kompis Sandra och vi försökte välja bland alla delikata rätterna på menyn, det var inte det lättaste. Till slut blev det en räkmacka de lux för min del, men jag ångrade mig såklart när maten kom in och jag fick en smakbit av Tinas vegetariska pizza, den var riktigt god, med grillade grönsaker, valnötter, ruccola och honung, mums...
Tog ett par mango/hibiscus-cider till maten, de satt som en smäck i kvällssolen!



Efter maten flyttade vi in i tältet, fick ett bord precis framför trubaduren och efter en stund kom även Jennie och gjorde oss sällskap.



Det var härlig stämning och en mycket trevlig kväll. Jag tog cykeln hem till stugan vid halv tolv-tolv, Tina stack också då, hon skulle upp tidigt och jobba, medan Jennie och Lizette stannade till efter stängning.

tisdag 13 juli 2010

Lata dagar på stranden?

I dag blev jag nästan besviken att det inte regnade på morgonen som det stod att det skulle göra i den väderprognosen som jag kollade i går kväll. Enligt den skulle det vara vartannatdagsväder, ena dagen regn, andra sol, vilket skulle passa mig perfekt! Vågar man skriva det?

Det fina vädret förpliktigar, förpliktigar till strandliv och allvarligt, vad annat kan man göra när temperaturen visar över 30 grader varmt än just att packa väskan och bege sig till någon strand. Och där börjar dagens första diskussion, vilken strand? Vid sjön eller havet? Eller rent av bassängbad? Alla har åsikter och tycker olika känns det som, för eller emot ska vägas för varje alternativ.

Lata dagar känns det ändå inte som, efter några dagar i sträck med att packa badväskor och matsäckar och tjata på lata barn som inte vill hjälpa till att bära, då är man rätt less på det. Vilket bröd ska vi ha med oss i dag? Suck. Var la jag nu solkrämen i går? Varför har vi inga rena handdukar i det här huset? Pust.

När man väl gjort sig hemmastadd på den utvalda stranden, hinner man inte mer än slå sig ner i solstolen förrän tjatet börjar. - Mamma, jag är hungrig! (Men vi kom precis, du åt ju frukost för typ en halvtimme sen!) - Mamma, får jag en kaka? (Nej, inte innan du har ätit macka först) - Mamma, kan du simma ut till flotten med mig? - Mamma, ska vi köpa glass nu? - Mamma, när ska vi hem?
Och så öppnas locket på kylbagen hela tiden och de oredar i min minutiösa ordning som råder där i.
Så när 3-åringen kommer med ett försiktigt "Jag är kissig..." (Självklart precis efter att hon har doppat sig så att baddräkten är dyngsur och skitsvår att få av), ja då kan man ju inte annat än att brista ut i ett superpedagogiskt utbrott i stil med "Kan jag inte bara få sitta på mitt arsle och läsa min förbannade tidning någon ***** gång!"

Jag får skylla på värmen, jag är inte gjord för tropisk värme helt enkelt. Jag vill ju ha det "lagom" varmt, svensk som jag är.

Men visst, emellanåt kan man ändå njuta av stunden, djupandas in lite av den underbara havsluften, sluta ögonen några sekunder och känna solens strålar som värmer redan solbruna ben, höra skrattande barn som leker och plaskar i vattnet... Och ta fantastiska foton, så att vi senare i år kan drömma oss tillbaka till den ljuva sommartiden. Med lata dagar på stranden...









lördag 10 juli 2010

Gräsänka = Filmkvällar med Liz

Kom precis på att jag inte berättat på bloggen att Per är i väg på sin årliga yoga-retreat, jag tror att det är femte året som han är där nu. Han åkte i fredags kväll och kommer hem imorgon kväll! Veckan har gått fort, det tycker nog Per också för när vi pratade vid i onsdags, undrade jag om han hade badat något och då sa han något i stil med att det hade varit lite sämre väder ett par dagar, varpå jag undrade om i måndags, då måste det väl varit fint? "Men då hade jag precis kommit, då hade jag inte hunnit köpa badbyxor ännu!" Han åkte ju i fredags kväll och var framme i lördags morse, och jag vet att han handlade badbyxor i söndags, så dagarna måste ha flugit förbi honom!

I alla fall, förra året hade jag och Liz några väldigt trevliga filmkvällar när Per var i väg, så vi tänkte upprepa succén i år. Det blev fem filmer sammanlagt, på tre kvällar.

I måndags blev det "It's complicated" med Meryl Streep, Alec Baldwin och Steve Martin. En småtrevlig rom-com, dock tror jag att våra förväntningar var lite väl höga för denna film, men det blev en 3:a i betyg av 5 möjliga.

I tisdags kollade vi på All about Steve med Sandra Bullock. Sandra Bullock brukar ju vara ett säkert kort, men detta var inte alls bra, alldeles för hysteriskt och överdrivet. En 2:a för mig och en knapp 1:a för Liz. Slösa inga pengar på den!

Direkt efteråt åkte Har du hört ryktet om Morgans? in i DVD-spelaren, ytterligare en romantisk komedi, denna gång med Hugh Grant och Sarah Jessica Parker. För mig är även Hugh Grant ett säkert kort, och han gjorde mig inte besviken denna gången heller. Vi gillade den båda två, den fick en (svag) 4:a i betyg.

I onsdags blev det också två filmer. Först ut var Amelia med Hilary Swank och Richard Gere. Men vad vi trodde skulle vara en vacker, über-romantisk nagelbitare visade sig vara ett riktigt sömnpiller och vi fick sitta på händerna för att inte snabbspola framåt. En 2:a tror jag att vi var överens om här.

Sista filmen blev thrillern Shutter Island med Leonardo DiCaprio. Här var vi också överens, en stark 4:a! Så bra. Så läskig. Så mystisk. Och så hemsk, egentligen. Det är en sån film som man vill se om direkt för att allt ska falla på plats i huvudet bland alla spekulationer man har gått igenom under de två timmar som filmen varar. En häftig filmupplevelse!

Men den allra bästa filmen denna veckan (vågar jag skriva trots att det bara är fredag än) såg jag i min ensamhet i kväll i stugan. Det var en riktig "Anna-film" och den får en 5:a av mig! Ärligt talat så var jag fast redan vid förtexten om löd: "Detta är fiktion. Eventuella likheter med verkliga personer är ren slump. Det gäller ärskilt dig, Jenny Beckman. Bitch."
500 Days of Summer gick rakt upp på min topp 10 lista över bästa filmerna ever!

tisdag 6 juli 2010

Mysmys

Efter Madicken-teatern, hyrde jag och Liz en film, åkte hem till mitt, poppade popcorn och hade en riktig myskväll.

I dag har vi mest tagit det lugn, det lite sämre vädret förpliktigade inte så mycket, men barnen har varit extremt tjatiga och rastlösa. Det hoppas vi råda bot på i morgon, då blir det Tärnö, ska hälsa på Annika och Håkan i stugan. I kväll blev det filmkväll igen, två filmer tänkte vi hinna med, och lite annat snacks i dag, som omväxling.

Desperata?

Upptäckte denna lite undangömd på Liz och Kims diskbänk, javisst är det dyrt med kalas, men känns det inte lite desperat att råna barnens spargris? hehehe

Wilmer 3 år

I går (läs i söndags) var det Wilmers 3-årsdag! Det firades självklart storslaget i Mörrum. Det bjöds på krämig pastasallad, vitlöksbröd, tårta och uteplats på solig terrass!

De hade valt att ha kalaset senare (kl 17) och det var nog smart, för då var det riktigt behagligt ute och de som ville hann ju med ett bad innan. Dock inte vi, vi valde istället att ta det lite lugnt i stugan innan kalaset och att gå en runda på Öppet Hus där, med öppna trädgårdar, loppis, kak- korv- och växtförsäljning, riktigt trevligt och välbesök en fin dag som det ju var.

Wilmer är inne i en liten fas just nu och det avspeglade sig på kalaset, både när det gäller presenter och annat. Gissa temat?


Presentöppning


Tårtinspektion


Mimmi hade gjort båda tårtorna, men den ena stal såklart all uppmärksamhet, men de var lika goda!


Wilmer hade "beställt" en med dinosaurie på, så då fixade farmor Mimmi det såklart :)


Lite blyg när vi sjöng för honom, tur att han hade Mirinda nära som stöd!

fredag 2 juli 2010

Sommarlista

Hittade denna listan på någons blogg, tänkte att den passade bra en dag som idag, när jag avklarat sista jobbdagen innan semestern!

Hur länge ska du vara ledig?
5 veckor!

Kommer du vara singel eller ej i sommar?
Jag förblir gift förhoppningsvis :)

Hur många nyktra dagar blir det?
Det blir garanterat fler nyktra än onyktra i alla fall

Brukar du kolla in andra tjejers kroppar på stranden?
Nja… jo, ok då, lite grann!

Om man vill bada i Karlshamn vart gör man det?
Havet: Lillevik. Sjön: Långasjön. Tempererat: Svängstabadet

Kan du tända en grill?
Ja, och nuförtiden gör jag det enkelt och med gott samvete med hjälp av elektrisk grilltändare

Vilka solglasögon kör du?
Mina nya är ett par svarta från HM’s barnavdelning (!)

Går du osminkad om dagarna?
Noway! Fast Per säger att det inte syns om jag är det eller ej, men jag känner mig himla naken utan!

Är du cornetto eller piggelin-tjej?
Cornetto-tjej. Isglass går bort, även om Piggelin är gott, chokladigt och gräddigt ska det vara!

Vad är sommarens soundtrack?
Det måste väl ändå vara denna? :D



Vart åker du på semester?
Inget bestämt ännu, blir nog lite dagsutflykter och mycket strandliv om vädret tillåter.

Andra sommarplaner?
Stugliv i Kollevik. Östersjöfestivalen onsdag (Europe!) och lördag för egen del. Sommarfest hos Jennifer Hultmark sista juli. Klassfest 21 augusti.

Sommarens outfit? (En för soligt och varmt väder, en för rusk)
Klänning och vita träskor när det är fint väder och vid rusk åker väl leggings och kofta på kanske?

Hur håller du formen?
Den jag har för tillfället? Bara till att fortsätta kränga då antar jag :D

SPF – ett måste eller bara ruff o båg?
Ett måste! Vem vill få cancer eller bli rynkig i förtid? Inte jag i alla fall!

Sommarens drink?
Piggelindrink a la Liz?

Vad kör du för bikini?
Fjolårets. Det är väl utplockat vid det här laget?

Gå ut i Karlshamn – en hit eller?
Är inte rätt person att fråga om det, är så sällan ute, har inte ens testat det nya stället vad-det-nu-heter, men det ska väl rätt bra drag där? Ja, just det Mingel var det ja!

Hur sminkar du dig i sommar?
Inte så mycket. Kajal, mascara, eventuellt ögonskugga. Läppglans eller läppstift ibland.

Sommarens maträtt?
Lax är alltid gott! En kall sås till passar bra på sommaren.
 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: