söndag 31 oktober 2010

Magiskt!

Dan Reed levde upp till mina förväntningar and then some om man säger så. Vi hade en helt fantastisk kväll på Compan!

Förfesten hemma hos Kim och Liz med Marc och Roger fick oss i lagom stämning, bussen in och så var vi på plats! I kön till garderoben fick jag "personaldörren" uppslagen på mig varvid en liten kille kommer ut leende; excuse me... Jajamen, Dan Reed i egen hög person!

Han gick ned för att lyssna lite på Nilla, som var förband och när jag kommer ned står han och samtalar med min syster! Vi fick en liten pratstund innan han gick upp igen för att göra sig redo och sedan körde han sin fantastiska akustiska show med sin lena röst, sitt vackra leende och sin otroliga utstrålning. Front row, javisst, kunde inte komma närmare och jag njöt av varje minut!

Efter spelningen kom han ut på puben som vilken annan gäst som helst, signerade skivor, pratade med alla som kom fram till honom och ja, en kram fick jag till och med!


Glada systrar (Dan ser ju inte heller ledsen ut)


Front row!


Det blev en rolig utekväll!

torsdag 28 oktober 2010

Dan Reed

Jag hade en LP med Dan Reed Network som gick varm hemma i mitt tonårsrum i slutet på 80-talet. Jag tyckte om sångarens röst och texterna var ren och skär poesi i mina öron. I somras fick jag förmånen att se Dan Reed spela på en liten scen på Sweden Rock, och den stämningen som rådde i det tältet var otrolig. Dan Reed is still going strong, visserligen utan sitt network och numera unplugged men med en innerlighet och karisma som är magisk.

Ni kan ju tänka er att jag hoppade av glädje när jag fick läsa i tidningen att han kommer till lilla Compagniet och spelar! Så kvällen i morgon är inbokad sedan länge och jag längtar så! Det ska verkligen bli fantastiskt roligt! Denna gången hoppas jag på en ännu intimare spelning och platser på front row!

Och när denna goding spelas, kommer jag nog att börja lipa! Jag älskade den som original, men i denna nytappning är den snäppet bättre och om jag hade kunnat vrida tillbaka tiden hade den spelats på vårt bröllop, garanterat! Stronger than steel:



"Forever isn't long enough to show you how I feel" är inte det bara den mest romantiska strofen som någonsin sjungits???

Mina förväntningar är skyhöga och jag ser fram emot en magisk afton imorgon kväll!

lördag 23 oktober 2010

Ullared och the Pinks

I måndags tog jag och Liz en tripp till Ullared, Gekås var såklart målet. Nu var det några år sen jag var där, men detta måste varit den jobbigaste turen dit, åtminstone vad jag kan minnas. Inga köer varken in eller ut, men grymt mycket folk inne och rörigt och såklart trångt.
Nej, det lär dröja innan jag åker dit igen, troligtvis aldrig mer i oktober i alla fall. Jag lyckades göra av med en hel del pengar men jag vet inte riktigt om jag fyndade så mycket egentligen.
En del julklappar blev åtminstone inhandlade, det känns väldigt skönt!
Och så blev det en helt ny vinter-outfit för min egen del, den är jag också nöjd med.


Fynd från Gekås; jacka, mössa, vantar och väska (och strumpbyxor, men de syns ju inte hihi)

Sedan är ju en Ullaredsresa alltid en utflykt också och sex-sju timmars effektiv prattid i bilen med Liz, bara det gjorde ju resan värd, vi som aldrig pratar annars menar jag hihi.
Vi hann avhandla mycket, bl a diggade vi loss till Lizettes nyinköpta skiva:



Haha, tänk att vi kom ihåg typ alla texterna! Vi kom fram till att det var Jennies fel, hon fullkomligt hjärntvättade oss med deras låtar i mitten på 80-talet. Och jag har för mig att jag och Jennie hade paxat varsin av de söta bröderna, ja jisses nostalgi på hög nivå!
Lizette påstod att inköpet var till Malinas skivsamling, men jo tjenare, det tror vi ju mycket på ;)
Kan tänka mig att den går på högvarv nu Mörrum!

måndag 18 oktober 2010

Klassåterträffen

I lördags var det dags för årets andra återträff med klassen för grundskolan, en sådan där arrangerad tillställning ni vet. I väldigt god tid fick man hem en inbjudan och ett par veckor senare kom en uppdaterad klasslista med adresser och telefonnummer och så fanns det också en hemsida man kunde logga in på och kolla läget och se vilka från de andra skolorna som skulle gå. Tyvärr var den sidan helt värdelös, det hade varit mycket bättre med en facebookgrupp istället.

I alla fall, det slutade med tre anmälda från vår klass, ingen bra uppslutning med andra ord. Men vi pratades vid via facebook och till slut blev vi fyra från klassen och två från vår parallellklass från Svängsta som träffades på en liten förfest.
Vi hade jättetrevligt, så vi drygade ut den en halvtimme, vi kom lite sent till Harrys, men det var det värt :)


Förfest hemma hos mig


Martin och Marie från parallellklassen

Väl på Harrys träffade man på alla från de andra skolorna, det var kul att se alla välkända ansikten igen, en del var sig precis lika, och sen fanns det många som man inte alls kände igen.


Fördrink på Harrys

Några av oss drog vidare till Compagniet och där blev det också fullt ös!
Kom hem vid halv tre, var halvt död mesta av dagen i går, men det var det värt!
Och i går kväll kom det en ny inbjudan på facebook, denna gång gällde det återträff med kära fritidspedagog-klassen från Kristianstad, den kommer gå av stapeln till sommaren, ska bli så skoj! Och innan jag gick och la mig igår, var det redan sex anmälda, så det bådar ju gott!


Vi som drog vidare

onsdag 13 oktober 2010

Samtalsledare

Den stora tröttheten har slagit till, säkert typiskt för årstiden, men jag blir lika överraskad av den varje gång, hatar att vara så här orkeslös. Jag försöker råda bot på det, jag kan återkomma senare med ett testresultat, hittills har jag inte hittat någon mirakelmedicin, men det finns hopp om att!

Förra veckan var jag på en utbildning för samtalsledare inom Hållbar Utveckling. Karlshamns kommun gick ut med en intern annons om att man sökte 15-20 samtalsledare som ska leda en massutbildning av kommunens alla anställda. Jag tyckte att det lät väldigt intressant och spännande och slängde snabbt in en intresseanmälan, varpå jag blev kallad till en anställningsintervju kort därefter. Kors, tänkte jag, var det så allvarligt? Och jo, det var det, en timme blev jag grillad och var lite matt efteråt, men fortfarande väldigt intresserad.

Steg två var en hel dags utbildning för alla som valt att gå vidare efter intervjun och det var en intensiv men mycket rolig dag! Jag har sedan haft ytterligare en uppföljande intervju, då jag blev godkänd för att gå vidare.

Vi är ca 20 stycken som ska ansvara för alla anställda, vilket innebär att vi kommer ha haft ca 15 grupper med 10-12 stycken i varje när projektet är klart (beräknas hålla på i två år).
Den första gruppen, en testgrupp, ska vi ha redan nu i november och den ska vi köra två-och-två. Jag har fått önska partner, ska bli spännande och se vem det blir och framförallt ska det bli spännande att få sätta i gång med detta projekt, tycker att det är fantastiskt kul att Karlshamns kommun väljer att satsa på detta åh så viktiga ämne!

lördag 2 oktober 2010

Feng shui och kultur

Trots brist på energi, så satte jag igång att rensa i vårt förråd, skruvade fast trådkorgar i vår stora garderob som stått tom där ett bra tag och stuvade om en massa saker. Och som vanligt när man börjar "Feng shui-a", så genererar det en massa energi, vilket var precis vad jag behövde för att sen orka gå ett par timmar på kulturnatten i stan.
Det var bra att vi gick in en runda, det var jättemysigt, och lustigt nog kändes det mindre kallt än på skolgården tidigare i dag, det kanske blåste lite mindre?

Skördecafé

Helt orkeslös denna dag känns det som, tog ett par timmar att vakna till liv i soffan i morse, och mååånga koppar kaffe har det redan gått åt. Inte blev det bättre av att mitt munsår hade vuxit sig mastodontstort under natten och gör ont i hela huvudet, blä säger jag bara. Måste se om det finns något receptbelagt att få mot det, inget på apoteket har någonsin hjälpt mig och jag får det flera gånger per år, så jag lider verkligen av det.

Har varit en runda på Waldorfskolans skördecafé/trädgårdsdag/teateruppvisning/sångframträdande i dag. Jag bidrog med att handla en massa gott i vanlig ordning.
Inget trädgårdsarbete för min del alltså, men i morgon ska jag hjälpa Liz med deras städ av förskolan, får spara min energi till det haha.


Lizette fikar på äppelkaka


Mirinda och Wilmer busar ihop som vanligt


Malinas klass stod för teateruppvisningen, "St Michael och draken"


Malina spelade ängel

fredag 1 oktober 2010

Ny era

I dag började Per på sitt nya jobb!
Han har startat firma tillsammans med sin gode vän och kollega Patrik och de är taggade till max att ta sig an måleribranschen, nu i form av Målarmäster i Karlshamn AB!
 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: