måndag 29 november 2010

Polenkryss

Jaha, måndag kväll, nu är man fullt återställd efter helgens bravader :)

Fredag kväll intog vi den stora hytten, vi hade en fyrmanna och så en egen till Danny, men den egna hytten stod i mitt namn, så Danny fick min nyckel, han såg lite konfunderad ut; "det blir jävligt svårt att komma ihåg mitt efternamn om jag tappar bort nyckeln... 'Atmander'" upprepade han tyst för sig själv. Det visade sig att han också hade fyra bäddar i sin hytt, värsta lyxen. Men han blev lite nervös när vi sa att det kunde lika gärna vara andra som också skulle sova i den hytten, så brukar det vara, men han blev faktiskt själv, det kom inga fler.

Vi öppnade upp med lite öl och så hade Danny köpt rosa skumpa, till födelsedagsbarnets ära.





Jag och Liz letade upp en tv och kollade lite på Idol, men sen insåg vi att det var ganska trist av oss, så vi gick till baren där en trubadur spelade. Där blev det en födelsedagsdrink med Liz och så bjöd Danny på Cosmopolitans.

Klockan tio öppnade discot och vi var tidigt på plats, sen var det fullt ös på dansgolvet i några timmar. Lite väl ösigt blev det, då Liz, Kim och Danny hamnade i en hög på golvet, Liz underst och så fick hon ytterligare en karl på sig som snubblade över henne, så det blev till att vila huvudet ett tag, stackarn. Vet inte vad som hände, antagligen var det halt eller så var det båtens rörelse, det gungade en del, vi kanade lite fram och tillbaka över dansgolvet emellanåt. Lizette gjorde ett tappert dansförsök, men vi fick ge upp kl två, lika bra det då vi ju skulle upp tidigt, kl 7.30 skulle vi vara av båten i Polen.


Om jag hade kul på discot? Gissa två gånger! :D

Jag somnade på tre röda, men det kändes inte som om jag hade sovit alls när jag vaknade av att det bankade på dörren. Jag och Kim sov i varsin överslaf, men vi bara tittade på dörren, ingen av oss tänkte stiga upp för att öppna i alla fall!
Per förbarmade sig till slut och utanför står en lite fööör glad Danny, ja lite triumferande rent av;
"Vi ska ju gå av nu! Och ni ligger ännu?! Herre Gud, att jag ska behöva ta hand om er???"
Nu vaknade Lizette snabbt till. "Nejnej, jag har ställt klockan, det är inte dags ännu!" Vid en närmare titt så var klockan bara typ fem på morgonen, men Danny ihärdade och mumlade något om att kaptenen hade minsann sagt det till honom, och varför hade båten annars gjort en sån kraftig inbromsning???

Ja, herre gud, vad ska man säga? Lizette var den enda som orkade argumentera med honom och till slut fick han ge sig och så kunde jag höra hur han började leta efter sin nyckel i alla fickorna, han försvann ut en stund, men var noga med att lämna dörren öppen och så kom han tillbaka, kröp ihop framför dörren, försökte lägga sig lite bekvämt. Han kom närmare och närmare Lizette på underslafen och till slut kunde jag höra hur de slogs om täcket hahaha. Naturligtvis hade han låst sig ute också.

Klockan sex började första väckningen på radion, till tonerna av Rod Stewarts "I'm sailing" och gissa om man kunde hålla sig för skratt just då? Hur lång tid tror de att man behöver ha för att klä på sig och lämna hytten liksom?!

Vid sju lämnade vi till slut hytten och då hade Danny även kommit på att han var mobillös, och att den måste vara kvar i hytten, så han begav sig för att leta efter den. Han kom tillbaka, strålande av lycka med mobilen i högsta hugg. "Den fanns i informationen, jag gav dem mitt rumsnummer och när de frågade efter mitt namn
svarade jag glatt: "Anna Atmander!" så då fick jag tillbaka den utan problem!"
Haha, ja, jag säger då det, denna resan har bjudit på många skratt.

Vi stapplade av från färjan, vi hade en plan för dagen och höll oss till den. Vi tog taxi till ett finare hotell, där vi beställde en snordyr frukost, men den var lyxig, de ropade in kocken till oss, som tillagade våra omeletter efter önskemål och så fick vi specialgjorda latte och allt annat som ska finnas på en hotellfrukost och lite till. Vi gjorde vårt bästa för att få valuta för pengarna, vilket inte var så lätt med tanke på att det allmänna tillståndet var lite sådär vid den tidpunkten.

Efter frukost började vi vår promenad mot badhuset, som var målet. Det tog sin lilla tid, men till slut var vi framme och pausade på Aqua Parks café. Karlarna började dricka en varsin öl och ganska snabbt förändrades deras sinnestämning. Efter tre öl var tyckte de att det var dags att inta äventyrsbadet. Vi var först en bra stund i bubbelpoolen, men sen var det full ös, allt skulle testas och baksmällan var konstigt nog som bortblåst.


Vårt bord på cafét. Vi förfasade oss lite över alla föräldrar som drog dit sina ungar i en sån här, alldeles uppenbart opassande miljö för barn :D

Efter badet var vi riktigt hungriga, det blev taxi till Sopot centrum och sen gick vi direkt till den underbara italienska restaurangen som vi var på när vi var i Sopot i februari med familjen och vi blev inte besvikna denna gången heller, fantastisk mat i mysig miljö.



Vi gjorde ytterligare en repris och gick till Mount Blanc, chokladcaféet för lite desert direkt efter middagen.



Sen blev det en irländsk pub, där ett stort antal drinkar intogs under ganska kort tid, och bartendern ägnade sig helhjärtat åt oss och våra önskemål :)


Lizettes specialdrink


Pers specialdrink, av bartendern även kallad "The Gay-drink" hahaha

Sen var det taxi tillbaka till båten, en något lugnare lördagskväll, även om Danny försökte få igång oss, det blev tidigt sänggående för de flesta av oss, utom Per som hittade en kompis att öla med och kom inte till hytten förrän vid tvåtiden, då hade jag redan sovit ett antal timmar.

En lyckad weekend, helt klart!

måndag 15 november 2010

Årets mammabloggare

Läste i tidningen idag att en Blekingetjej har utsetts av tidningen mama till årets mammabloggare! Var ju tvungen att genast kika in hos henne och fastnade med en gång. Väl värdig vinnare, in deed!
Läs hennes underbara blogg, ketchupmamman du också!

måndag 8 november 2010

Slash

Jag missade inte Slash besök hos Skavlan i fredags, han är verkligen ett fenomen den mannen! Jag har läst hans självbiografi och kan helt opartiskt verkligen rekommendera den!

Här är hela intervjun!

söndag 7 november 2010

Höstlovsveckan

Jaha, det var denna helgen det... och veckan för den delen! Höstlovsvecka och allt. Jag var ledig måndag, fredag och så var jag på en heldags föreläsning i tisdags, så jag har bara jobbat två dagar denna veckan.

I går var vi hos syster i Mörrum som hade besök av vår kusin Helen med familj, så då var vi där, blev bjudna på middag och annat gott. Mycket trevligt var det! Och vi tog taxi hem, så båda kunde dricka lite gott med, det var inte dumt alls faktiskt. Taxin kostade bara 180 kr, det var ju inte så farligt. Nästa gång blir det nog buss dit, så slipper man greja med att bilen dagen efter, smidigt!


Kim vid spisen, det slutar alltid med något superkulinariskt :)

Och i dag har jag spenderat några timmar i Gungvala, där vi firade att Agnes fyllt 5 år!


Kalas för Agnes

Nu blir det snart lite Zumba här hemma, sjätte gången denna veckan, börja känna mig lite duktig faktiskt!
 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: