lördag 25 december 2010

Liten film

Nu när ni alla är lediga tycker jag att ni kan ta er tid att titta på denna lilla godbiten, en kortfilm, endast 16:24 lång, men innehållet kommer definitivt få er att både le och gråta och dessutom har den ett vackert budskap som manar till eftertanke. Och så är ju huvudrollsinnehavaren han som spelar dr Jack Hodgins i Bones! I denna filmen har han det fyndiga namnet Hugh Newman (Who knew man?)
Hela 4 689 480 visningar har den på youtube!



Och gillade du den, måste du ju såklart även se "Rent a Person", en romantisk musikalisk komedi, 12:35 lång. Inte lika bra, men klart sevärd och en liten twist på slutet som gör att ni faktiskt bara måste se den också!

fredag 24 december 2010

Årets pepparkakshus

I förrgår gjorde vi pepparkakshus förresten. Eller vi och vi, jag gjorde huset medan tjejerna fick göra vanliga pepparkakor och käka deg, lugnast så.

Jag gjorde det efter utskrivna mallar (från Arlas hemsida), alltså ingen färdig "byggsats" och det gick förvånansvärt bra. Vet inte om det var egendesignen eller barnens klåfingrar, det där godiset lockade alltför mycket tydligen, men ena gaveln blev intryckt redan efter en dag och nu är huset raserat och endast några ruiner återstår för barnen att äta upp nu efter jul. Jaja, det var fint så länge det varade i alla all och mina gottegrisar ville väl inte vänta till huset blev för dammigt för att ätas upp kan man tänka haha.



Julafton

Julafton har vi spenderat i Hällaryd med systrarna. Tina skulle jobba ett drygt pass mellan kl 15-21, så hon kunde bara gästspela en liten stund, men hon fick några julklappar och lite mat i alla fall. Lizette kunde stanna en timme längre, men kl fyra var det arbete för hennes del också. Kim kunde stanna nästan hela kvällen, hans arbetspass började inte förrän vid elvatiden, men han var ändå tvungen att köra i tid för att lämna barnen hos sin farmor i Olofström och därefter till jobbet i Ryd.

Vi fick ändå en helmysig julafton tillsammans med sedvanligt frosseri och jultomten kom minsann till oss också till slut!


Tomten kommer!


Mirinda var väldigt skeptisk först, men när hennes namn ropades upp vågade hon sig ändå fram och ta emot julklappen själv


Paketöppning

torsdag 23 december 2010

Trolltyg

Det känns som om denna julafton har potential att bli något utöver det vanliga, ett kärt återseende väntas nämligen i morgon kl 13.05 på SVT! Trolltyg i Tomteskogen, gissa om jag kommer att sitta bänkad! Denna film som man tog alldeles för given när man var liten har inte sänts på tv sedan 1989, men nu har de äntligen fått tillbaka rättigheterna! Och nu finns den att köpa på dvd också!

Har kollat på några klipp på youtube och jag tycker fortfarande att den är (minst) lika bra fortfarande, ska bli spännande och se om barnen uppskattar den lika mycket? Denna filmen har ju allt man kan önska!



"Mamma! Jag mejja' ner en hel tomtearmé!" Hahahaha

torsdag 16 december 2010

Nedräkning

Nu är det nedräkning till jullov och ledighet, men det är tunga dagar de här sista vill jag lova! Jag har tagit ledigt hela lovet, förutom fredagen den 7 januari då vi har en obligatorisk planeringsdag inför uppstarten.

I helgen hade jag lite fest här hemma, himla trevligt var det! Det var en härlig blandning av folk som blev väldigt lyckad tycker jag! Det var Marc och Suzana från min gamla klass, Marc känner ni till vid det här laget, men Suzana har inte kunnat vara med på tidigare sammankomster och vi har inte träffats på en hel evighet, så det var extra kul att träffa henne igen! Sen kom alla tre systrarna, också det extra kul eftersom vi aldrig varit ute tillsammans alla fyra tidigare. Och så var det Nicke, kompis till Marc, Sandra, kompis till Lizette och ytterligare en Sandra, Tinas kompis.

Tiden gick fort här hemma, lite väl fort kanske, för när vi skulle ha tag i taxi visade det sig vara omöjligt, så det slutade med att vi fick gå in till stan, och naturligtvis var det snö och blåst, men det gick bra. Målet var egentligen nya nattklubben Sliver, men då Compagniet var bra mycket närmare så fick det bli det ändå. Lagom blöta och kalla blev vi, men det var inga sura miner för det!
Vi hade himla skoj och höll ihop hela kvällen och jag, Jennie och Suzana tog lite nattamat efteråt, så jag var inte hemma förrän vid tretiden.


Fullt ös på Sandra, Liz och Jennie

Och så har det ju varit Lucia med, återkommer om detta efter kaffet! :)

måndag 6 december 2010

Stig Lindberg-muggar

I dag gav Coop åter igen ut jubileumsmuggar med Stig Lindbergs-mönster. Förra året kunde jag hejda mig, nya kaffemuggar är väl det sista vi behöver till hemmet, men nu kunde jag inte låta bli, nu byter jag ut några muggar i skåpen till dessa godingar!


(Bild från coop.se)

Ja, jag har redan lagt vantarna på sex stycken, de lär sälja slut på nolltid, så skynda fynda, eller kanske ett julklappstips? 59 kronor för två är det väldigt överkomliga medlemspriset.

söndag 5 december 2010

Julgodis

I går gjorde jag och Lizette julgodis. 4 sorter blev det, den ena mer smaskig än den andra. Jag brukar egentligen göra godiset runt den 20e, så att det finns en ärlig chans att något är kvar till julafton, så jag inser ju att detta inte kommer att vara speciellt länge, det får nog bli en omgång till innan jul!


Mums!


Närbild på gottiset

Det blev Knäck, Bountybollar, Vita nougatgömmor och Frasgodis.

Vita nougatgömmor
50-100g Odense Nougat
200g vit choklad

Skär nougaten i små bitar.
Smält den vita chokladen i vattenbad.
Ställ ut ischokladformar på en tallrik eller bricka.
Ta en vanlig tallrikskniv och glasera insidan och botten av formarna med chokladen.
Lägg i en bit nougat i varje form och fyll på med vit choklad.
Ställ kallt tills allt stelnat och njut!



Frasgodis
125 g mörk choklad
50 g smör eller magarin
3 msk Ljus Sirap
6 dl cornflakes
3/4 dl kokosflingor
Knäckformar

Bryt chokladen i bitar.
Blanda matfettet, sirapen och chokladen i en kastrull och smält på svag värme.
Blanda i cornflakes och kokosflingor.
Klicka upp i knäckformar (eller småbrödsformar som vi gjorde). Låt stelna.
Förvaras i kylskåp.
 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: