fredag 17 juni 2011

Sweden Rock 2011

I lördags var det äntligen dags för även mig och Lizette att beträda helig Sweden Rock-mark. Det blev tolvbussen dit och sen direkt in och lyssna på The Hooters, de var super, en alldeles perfekt start på Rocken för vår del!





Sen blev det favorit i repris från förra året, nämligen lite uppvärmning på båtcampingen. Den ligger perfekt till, tar bara ett par minuter att gå mellan båten och festivalområdet, så det blev några vändor. Och man hörde även musiken från stora festivalscenen rätt bra.


Cool Mau med cigarr, och med Festival Stage i bakgrunden


Liz och Jonas, "the captain"


Fest på båten; Kim, Jonas, Liz, Sandra och Mau


Jag hade ansvaret för dessa tre gossarna också, detta var vår träffpunkt, myshörnan i Ben & Jerry-ståndet

Vi var inne en vända under Thin Lizzy och sen var det ju kvällens höjdpunkt, Ozzy som väntade klockan 23.00.

Vad ska man säga? Ozzy är ju Ozzy, det var hur coolt som helst att se honom, men han känns rätt gammal på scen även om han försökte (desperat) bevisa motsatsen bl a genom att hålla ett litet skumparty på scenen där han sprutade ner allt han kunde med en skumsläckare, inklusive sig själv, publiken och scenarbetare.
Och så var det en lite för kort konsert för att vara sista akten, endast 90 minuter. Men han orkade väl inte mer, rykten gör gällande att han åkte ambulans därifrån? Men nu har man i alla fall sett och hört honom live och han har ju många fantastiskt bra låtar och alla älskar vi väl Ozzy?




Ett par suddiga bilder på Ozzy-långtdärbortapåscenen, men klicka upp och kolla in honom!

Är redan vansinnigt nyfiken vilka artister som kommer nästa år! :)

fredag 10 juni 2011

Daggkåpans sommarfest

I onsdags redan var det dags för Daggkåpans sommarfest, som vanligt hade vi tur med vädret och som vanligt bjöds det på söta uppträdanden av förskolebarnen och en fantastisk tårtbuffé!


Mirinda skulle egentligen haft en liten huvudroll med Erik men fick kalla fötter så Nova fick hoppa in istället


En liten ringdans av Mirindas avdelning


Tårtbuffén!


Mitt bidrag


Wilmer och Mirinda hugger in

Förskoleklassen får fina blomsterkransar på huvudet och får sen gå genom "äreporten" till skolgården där de blivande skolkamraterna väntar, alla från första till nionde klass och alla lärare och såklart deras blivande skolfröken som tar emot dem på andra sidan. Intet öga torrt!





På hyllan väntade fina sommarpresenter från förskolan, i år blev det en solhatt med Daggkåpan-trycket på och en tomatplanta som fröken Susanne odlat och vårdat hemma i väntan på dagen. Vi får väl se om det kan bli några tomater, den är utflyttad till Sommarstaden där den får tillsyn av Per varje dag, så det finns hopp om det!


Återträff

I helgen var jag i Kristianstad på återträff med klassen från högskolan, det var faktiskt 14 år sedan vi gick ut nu, det är helt obegripligt. Vi blev 14 stycken som träffades och umgicks i nästan ett dygn och det behövdes kan jag säga! Vi hade en hel del att avhandla och det blev många anekdoter under kvällens lopp, helt otroligt vad vissa minns och ännu mer sanslöst vad vissa glömmer hihi.

Vi träffades redan vid lunchtid på lördagen, så vi åt lite baguetter och drack lite kaffe och passade på att kolla igenom alla gamla album vissa hade tagit med sig, skoj!


Lunch-chill på trädäcket


Jag och Linda föredrog skuggan

Sedan blev det femkamp med stövelkastning, ölhävning, spiktävling, pappersflygstävling, skotska fyllan och så bonustävlingen konfotboll. Det blev en hel del skratt i dessa tävlingar och vårt lag gick det inget vidare för, så vi behöver väl inte orda mer om detta hrmm.


Man kan nästan se på lutningen av ölburken vem som tar hem det här


Linda i mitt lag ger allt i spiktävlingen, bara millimeter från vinst!


Konfotboll var riktigt roligt, åtminstone att titta på, rätt frustrerande att spela

Från första stund var det som om vi aldrig varit ifrån varandra och eftermiddagen, kvällen och natten gick i rasande tempo och det var en härlig stämning!

Vi fick jättegod caterad middagsbuffé och senare på kvällen flyttade vi in och tittade på valda delar av "FP- the movie" som handlade om vår tid på högskolan, det var roligt att se den tillsammans så här många år efteråt.


Middag i partytältet

Diskodansen drog igång i källaren först klockan tre, så ni förstår ju själva att det blev sent och inte många timmars sömn för någon av oss, men det var som förväntat.

Nu har vi lovat varandra att det inte ska dröja 14 år till nästa träff, finns ju ingen anledning när vi har så roligt ihop?

onsdag 8 juni 2011

Kaili 2 år!

Ytterligare ett kalas har hunnits med i Hällaryd, lilla Kaili har fyllt två år!


Paketöppning


Ljusen hade inte en chans


Fina tårtan!

tisdag 7 juni 2011

Kan själv!

Titta, Mirinda kan gunga själv nu, så glad och stolt är hon för detta!






Familjedag och utgång

Förra helgen var det familjedag i Svängsta, ett par sköna bönor hade bjudit in via facebook och trots en väldigt mörk himmel, så klarade vi oss utan en enda regndroppe. Jag och Liz var där med barnen och det blev en mysig eftermiddag med grill och fika och tipsrunda för stora och små.


Liz and the kids


Jag lyckades bara få med mig Mirinda till familjedagen, de stora var upptagna med kompisar och Per var busy med stugan

Under tiden vi var där fick Liz reda på att hon inte behövde jobba sin natt som det var tänkt och då vaknade genast hennes partynerv till liv och efter lite övertalning blev det spontan utgång för oss båda, en kväll på Harrys och vi hade riktigt, riktigt roligt!

Vi träffade bl a Peter Jihde och lyckades med bedriften att göra ytterligare en kändisbild a la Magnus Uggla, men Peter var betydligt trevligare mot oss bortgjorda än vad Magnus Uggla var. Han blev i alla fall inte knäckt och gick hem till hotellet, utan stannade faktiskt till stängningsdags :D

Pers 40-årsfest

För ett par helger sedan var det så dags för Pers senarelagda 40-årskalas i Sommarstaden, det blev en riktigt trevlig tillställning!


Lizette kommer med fina presenter, ett olivträd i varje hand!


Den goda maten från Rökeriet


Putte och Fredde (och Tinas partyhatt)


Finsk kubb är alltid skoj


Lite senare på kvällen var det fullt ös...


Mycket gestikulerande var det här

måndag 6 juni 2011

Koloniresan del 2

Jaha, då har man legat på latsidan igen och jag som har så mycket att fortælle! Men vi får väl ta det i kronologisk ordning, så här följer min utlovade fortsättning på koloniresan i Danmark.

Vi åkte som sagt vidare till Smörmåsens koloniträdgårdsförening där vi samlades vid föreningshuset och blev bjudna på kaffe och danska wienerbröd. Dessa stugorna var inte alls så charmiga som Vennelysts, mer som vanliga sommarstugor.


Danska wienerbröd


Här odlas det... maskrosor?


Även här fanns det en jättefin lekplats


...med en trehjulingspark

Det mest intressanta var en kvinna som berättade om sin ekologiska koloniträdgård som vi sedan fick gå och besöka. Så fin var den! Inte för att jag är speciellt trädgårdsintresserad men jag talade om för Per att det är så här jag vill att min trädgård ska se ut. Och eftersom det tagit Sölva 17 år att få till den, så är det väl inte mer än juste att Per också få den tiden på sig.


Drömträdgården


Med bikupa


Och hönshus










Så fin regnvattenuppsamlare!

Som avslutning bjöd även Smörmosen på en Tuborg och sen lagom när vi skulle på bussen började det regna och sen bara vräkte det ner, snacka om tur med vädret!


En Tuborg till de törstiga

Och bussen var hemma i Karlshamn klockan halv nio och då körde jag snabbt bort med Per till stugan och sen vidare till Mörrum, där Lizette hade passat tjejerna hela dagen och jag kunde slå mig ner lagom till Eurovisionfinalen startade, perfekt tajmat!

När jag lämnade av Per var det en skithäftig himmel över Sommarstaden, kolla in:



 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: