måndag 14 mars 2011

Nya glassar

Det verkar som om för varje gång jag botaniserar i glassdisken har det kommit nya fantastiska smaker jag bara måste smaka. Nu senast var det Carte D'or "Starry night" (Vaniljglass och Macadamianötsglass med virvlar av god chokladsås toppad med chokladstjärnor) och Sias Berte Glass Kladdkaka (Fyllig chokladgräddglass med sega kladdkakebitar, mörk kolasås och kanderade pecannötter).

Behöver jag säga att de var otroligt äckliga båda två? (NOT!) Detta är ett fördärv...


Starry Night (bild från Carte D'ors hemsida)


Berte glass Kladdkaka (bild från Sias hemsida)

Och efter en djupdykning bland pinnglassar och strutar upptäckte jag att även GB har kommit med en del väldigt intressanta nyheter, men det får vänta till en dag med riktigt "glassväder". Och då får det nog bli en Daimstrut Pear Dream till att börja med.


Daimstrut Pear Dream, mmmmmm (Bild från GBs hemsida)

tisdag 8 mars 2011

Firande på Daggkåpan

Mirinda blev ju firad på dagis också, på sin födelsedag. På storlekis är det verkligen speciellt att fylla år, lite magiskt, vilket passar så bra för barnen i de åldrarna som har väldigt mycket magiskt tänkande. Fröken Susanne mötte henne i hallen på morgonen:
"God morgon Mirinda! Nämen! Jag tycker att du har vuxit sen jag såg dig sist? Kan det vara så? Fyller du år idag?"

Inne på avdelningen hade Susanne förberett en tron med hjälp av fina tyger och på morgonsamlingen fick Mirinda sitta i tronen och ha på sig en krona och mantel. Barnen sjöng för henne och så lekte de en lek.

Efter lunchen blev det fest med marängswiss som köket har gjort speciellt till Mirindas avdelning. På vilan var det födelsedagsbarnets tur att få fotbad.
Och så fick hon en present från Daggkåpan också. En mus med en fröken-stickad mössa och halsduk, så söt!

söndag 6 mars 2011

Mirinda 4 år!

I tisdags fyllde Mirinda 4 år! Ofattbart att vår minsta är hela fyra år. Det känns lite vemodigt, eftersom det känns som om fyra år är som en gräns man passerar då man inte är så liten längre. Tre år, ok, men fyra, det är rätt stort, kanske dags att sluta förundras över allt hon företar sig och uttrycker och bara hålla med henne, ja Mirinda du kan faktiskt ALLTING (nästan) hihi.

I tisdags var det ju jobbedag och dagis som vanligt, så vi firade lite på morgonen med sång, fika och presenter på sängkanten och sen på kvällen hade vi sparat ett par paket, så då blev det fika och presentöppning igen. Hon hade dikterat en liten önskelista, så det var inte så svårt att handla till henne. Hon fick lite blandade saker, ett par hade vi med oss hem från Indien, en träkrokodil och tre indiska Evy-dockor, så söta. Hon fick också pussel, bok, kläder, söta Sylvanian-kaniner, en bil och en annan rosa bil med matchande husvagn, film... ja, lite smått och gott.


Ett småtjurigt födelsedagsbarn blir väckt


Till slut piggnade hon till i alla fall


En indisk Evy-docka

Och i dag hade vi kalaset, men Per har haft feber i flera dagar och är fortfarande inte riktigt bra, så Lizette och Kim var snälla och lät oss kalasa hemma hos dem i stället för att ställa in med kort varsel.



Jag bjöd på en spenat-lax- och räkpaj och sedan semlor till kaffet.



Mirinda fick Barbie, racerbilar, kläder, Sylvanian bebiskaniner och pippi-filmer, så hon var så nöjd så!
 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: