lördag 25 oktober 2008

Vår altan

Jaha, då var det lördag igen - och fint väder, passar ju bra när det är långlördag och allt. Själva ska vi på kalas hos Peter och Anette, det är Anette som ska firas. Kanske blir det en minirunda på stan nu innan ändå.
Nu har vi varit duktiga två helger i rad, förra helgen var det storstädning i trädgården och dessförinnan var det den inglasade altanen som fick sig en uppryckning. Det blev jättefint, bambutrallen lyfte hela altanen och det känns mer som ett extrarum nu.
Bambu är ett bra val för alla som tänker lite extra på miljön. Det är ju ett slags snabbväxande gräs och vissa sorter kan bli 22 meter höga på bara 45–60 dagar och behöver inte besprutas. Man behöver heller inte göra någon återplantering tack vare att plantornas stora rotsystem ständigt producerar nya skott.
Trallen kan köpas på Colorama och det finns en ljusare variant (originalfärgen) och en mörkare som man får fram genom att ångkoka bambun under tryck. Vi valde den mörkare varianten, av praktiska skäl och den kan man också slipa om. Bambuträets fibrer är mycket tätare än exempelvis furu och ek, vilket minskar risken för sprickbildning, som ofta är ett problem i vårt klimat. Plattorna är underhållningsfria, men man kan olja in dem med hårdvaxolja.

Förra helgen var det också fint väder, så i söndags fikade vi faktiskt på altanen och det var så varmt att jag fick öppna upp glasdörrarna helt, så vi kommer nog kunna använda altanen både tidig vår och sen höst.


Ingången är från vårt sovrum


Mirindas gamla sänghimmel fick komma till nytta igen.


Vi fick även plats med en liten myshörna med korgfåtöljerna.

3 kommentarer:

Liz sa...

åhhh så mysigt! så härligt! kan riktigt insupa atmosfären där....ahhh. Synd att jag inte kunde vara där o joina er... Ha en trevlig kalas-vistelse. Ska ni bort o tjuvkika på ert gamla hem då kanske?
Puss

Malo sa...

Så fint det blev på er altan! Blir riktigt avis! Vill oxå ha en inglasad altan men i vår takt så blir det väl år 2015 (om vi har tur). Måste berömma er för det har gått snabbt, ni har ett helt nytt hem ju på bara några månader! Hälsa Per det!
Kram till er alla!!

Anna sa...

Ja, det blev bra mysfaktor där ute, längtar till våren då jag kan fylla på med lite nya dynor och annat smått och gott :-)
Kram på er!
Liz: Ja, det blev en snabbvisit i trettiofyran, nästa gång måste jag fråga om jag får fota, du bara måste se vad de har gjort med vardagsummet, supermysigt! En helt annan känsla där nu.

 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: