söndag 21 juni 2009

Invigning

I dag invigde vi vår nya uteplats på framsidan. Hela tre gånger faktiskt. Först blev det lite fika med Jennie när hon kom för att hämta Kiana. Några timmar senare dukade vi ut middagen och slutligen njöt vi även av kaffe och glassbåt i kvällssolen.

De nya möblerna har varit på plats sedan förra helgen, men vädret har inte tillåtit så mycket utesittande. Den nya möblerna, ja. Vi tröttnade på Ikea som antingen hade bord men inga stolar eller tvärtom hela tiden, så vi hittade vårt alternativ på Jysk. Det blev inte alls liknande det vi hade tänkt, utan nästan det motsatta, svart och stilrent. Men vi är jättenöjda. Och vi slapp skruva ihop skiten (jo bordet, men det var inte så besvärligt). Visserligen ett dyrare alternativ, men vi sparade in bensinpengarna och säkert en hel del slantar på allt annat man hade släpat hem från det stora varuhuset. Och till Jysk bord fick det plats sex stolar, vilket också är en stor fördel.

Så idag har vi verkligen känt in platsen, och det känns mycket bra att sitta där. Vi har baksidan om vi vill dra oss undan och vara ifred (och där solen ligger på) och så har vi nu framsidan där vi kan vara lite mer sociala med grannarna, men istället få vara i fred för den värsta gassande solen. Perfekt att kunna välja så tycker jag!



Så här såg det ut innan radhuset var vårt, en riktig "före-bild" alltså.


Så här såg det ut innan vi satte igång och riva rabatter och slänga ut plattor.


Framsidan numera, inramad av en mur i större byasten och stenlagd med vanlig byasten i grått och lite svart.


Den stora markisen ramar in sittplatsen.




Middagen är serverad.

Nu behövs det bara lite blomsterprakt också, lite fina krukor och annat lull-lull så att det blir lite mysigare!

2 kommentarer:

Moosan sa...

Ni kan verkligen få till det ni!
Hur fint som helst och en väldans skillnad!
*Tummen upp*
Kan se mig själv sitta där med en iskall öl på Östersjö,med ölen i skuggan och kroppen i solen ;-)..HÄRLIGT!

Anna sa...

Tack syrran, du är för snäll! Ja du, den där visionen ska vi nog kunna göra verklighet av, ska lägga ölen på kylning redan nu! :-D

 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: