måndag 6 april 2009

Utvecklingssamtal

Var ju på Mirindas första utvecklingssamtal förra veckan, måste ju berätta lite om det.
De berättade om hur hon har det på Daggkåpan och med tanke på den knaggliga starten, då både hon och jag fick dras med värsta separationsångesten, så är det helt fantastiskt nu, hon trivs verkligen och det är så skönt att deras bild av henne stämmer väl överens med hur vi själva uppfattar henne. Möjligtvis är hon lite mer försiktig på förskolan, hon är ju rätt blyg, men det är väl naturligt att det är så, det är ju klart att hon känner sig allra tryggast hemma.

Ungefär så här berättade fröknarna om Mirinda:

Maten: Älskar gröt och ägg! Äter rätt bra annars också.

Vilan: Somnar inom fem minuter på sin madrass, med sin kanin och sin filt. Helst ska man sitta med henne till hon har somnat, annars kan hon lätt bli lite rastlös. Väcker henne efter två timmar, men kan ibland vara svårväckt, ligger gärna och gosa till sig en stund.

Humör: Pigg och glad. Lite försiktig. Kan bli arg om hon t ex inte får sitta på "sin" stol. Har också haft perioder då hon har varit lite tjurig, men nuförtiden kvittrar hon som en liten fågel.

Leken: Väldigt pysslig, leker mycket med dockan och spisen, fixar gärna mat till Wilmer. Mirinda och Wilmer tyr sig mycket till varandra när båda är på dagis, de är mot varandra som de inte är mot några andra, det märks att de har ett särskilt band.
Hon älskar att bläddra i böcker, allra bäst är att sitta i knät och lyssna när fröken läser högt!

Ute: Ingen vintertjej! Men tycker om att vara ute, blir alltid glad när man säger att det är dags att gå ut.

Språket: Pratar väldigt bra och har gjort så redan från starten, och nu kommer språket ännu mer. Är mera pratglad i mindre grupp.

Toalett: Inte intresserad av pottan ännu.


Som sagt, det stämmer bra med vår uppfattning av vår lilla tjej. Förutom det här med vilan, om hon inte somnar i en bil eller vagn, eller däckar av sig själv i soffan eller på golvet är det nästan lögn att få henne att sova middag hemma och så hör man att hon somnar på fem minuter på dagis, frustrerande!

1 kommentar:

Malo sa...

Många påsk-kramar till hela familjen på Solvändan. Hoppas ni får vara friska nu!!
Glad Påsk!!
Kram

 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: