torsdag 9 juli 2009

Filmkvällar

Två kvällar i rad sov alltså Lizette över och vi hann avverka 4 filmer (och som tur var räckte Gottepralinen-inköpet till båda kvällarna, det är lätt att förhandla sig där om man säger så).

Först ut var "Försoning" med bl a Keira Knightley och James McAvoy

Joined by love. Separated by fear.
"Försoning" utspelas i England 1935 och 13-åriga Briony kommer från en välbeställd familj. Hon har en livlig fantasi och tillbringar sin tid med att skriva små historier och pjäser. En dag blir hon vittne till en händelse som får hennes fantasi i gungning.
Denna händelse blir bara början på en kedja med obehagliga saker som förändrar familjens liv för evigt.




Lizette gav betyget 2,5 för min egen del var det en given 4:a. Vackert, sorgligt och frustrerande, jag gillar den sortens film.


I går var hade vi ett riktigt maraton och hann med tre filmer.

”En shopaholics bekännelser”

Att Rebecca Bloomwood jobar på en ekonomitidskrift hjälper henne inte mycket. Hon bor med sin kompis i hennes lägenhet och hennes maniska shoppande gör att räkningarna bokstavligen läggs på hög. Skitjobbet på tidningen ger inte tillräcklgt betalt och hon förstår att hon har att välja på att dra ner på kostnaderna eller jaga upp lönen. Som av en händelse snubblar Rebecca på en story som verkar bli hennes räddning. Men skulderna minskar inte precis, när hon drar nytta a den uppmärksamhet hon fått genom sitt scoop.



Lizette gav filmen en 3:a, men tyvärr fick den inte mer än 2 av mig. Denna typen av filmer brukar vara mina favoriter, men jag blev besviken. Irriterande, glättigt och för lite romantik.


Sedan följde ett riktigt bottennapp; "When will I be loved" med bl a Neve Campbell (What were you thinking girl?!)

Vera är en mycket attraktiv ung kvinna som tar dagen som den kommer. Hon säger inte nej till lite improviserat sex - med män eller kvinnor spelar ingen roll. Veras pojkvän Ford ser sin chans att tjäna pengar på sin flickväns intressen och kokar cyniskt ihop en plan för att lura av en italiensk miljonär hundra tusen dollar.
Vera går med på att träffa miljonären och det dröjer inte länge innan priset är uppe i över miljonen. Det ser ljust ut för Ford, men det finns en sak han inte känner till. Vera gillar inte att bli köpt, och än mindre att bli såld. Och pengar har hon absolut inget behov av...




Här var vi rörande överens, en överstruken 1:a, slöseri med tid, en riktigt usel film med andra ord!


Till sist såg vi "Seven pounds"med bl a Will Smith och Woody Harrelson

Ben Thomas är en man som står inför ett vägskäl i livet och som söker efter ett sätt att lätta sitt skuldtyngda samvete. Han upptäcker att han har möjlighet att förändra livet för sju främlingar som alla förtjänar en andra chans. Men när en av dem fångar hans hjärta måste han bestämma sig för om han ska avslöja sin hemlighet - även om det innebär att han får ge upp sitt nya kall.



Här var vi också överens, från början lutade det åt en 4:a, men när filmen väl var slut blev betyget en klar 5:a. Det blir inte mycket bättre än så här. Åh, så bra. Så bra!

1 kommentar:

Jenny Ageton (f.d. bergqvist) sa...

Måste h¨lla med dig lite om försoning och 7 pounds. Jag tycker det känns bätter att poängsätta 1-10 och det blev 9 för försoning och 8 för 7 pounds :)

 
Mina besökare: Totalt: Idag: Online nu: